Cazinouri din Romania: Bonusuri, Reclamatii, Recenzii - CAZINOZ.ro

Despre regulile jocului de Blackjack

Ce este Blackjack-ul? In esenta, acesta este un joc impotriva casei (banking game), unde scopul jucatorului este sa obtina o mana a carei numar de puncte sa fie mai apropiat de 21 decat mana casei, fara a depasi insa 21. In cazinourile din Nevada Jocul mai este cunoscut si sub numele de 21, iar detinerea unui as cu o carte de 10 puncte este numita natural. Ce este interesant este faptul ca in Anglia numele de Black Jack este folosit pentru un cu totul alt joc, deci este important sa nu le confundam.

Istoricul jocului de BlackJack

regulile

Precursorul acestui joc a fost 21, un joc cu origini necunoscute, de altfel. Prima referinta catre acesta este gasita intr-o carte scrisa de Miguel de Cervantes, care era, se pare, un impatimit al pariurilor. Personajele principale din povestea sa Rinconete y Cortadillo sunt doi trisori ce lucrau in Sevilla. Erau specializati in trisarea la jocul ventiuna (21). Se spune in carte ca obiectivele jocului erau sa se ajunga la 21 de puncte fara a depasi aceasta valoare si asul sa valoreze fie 1, fie 11. Mai tarziu se regasesc referinte despre acest joc si in Franta si Spania. Cand 21 a fost introdus in Statele Unite, casele de pariuri ofereau bonusuri pentru a stimula interesul jucatorilor. Un astfel de bonus consta intr-o cota de 10 la 1 daca mana jucatorului era alcatuita dintr-un as de spada si un black jack. Aceasta mana era numita blackjack, si de aici provine numele jocului actual.

Echipamentul pentru Blackjack

In mod normal, acest joc necesita un pachet de 52 de carti, fara jokeri. Cazinourile obisnuiesc sa utilizeze mai multe pachete amestecate (numite papuc – shoe), pentru a mari viteza cu care se joaca ( daca sunt mai multe carti in joc nu trebuie sa le reamesteci dupa fiecare mana) si pentru a face numararea cartilor mai dificila (aceasta fiind o tehnica utilizata pentru a avea un avantaj asupra cazinoului prin tinerea unei evidente a proportiilor cartilor de valori diferite ramase in joc).

regulile

Cartile de Blackjack.

Numarul de pachete folosite difera de la cazino la cazino, dar pot fi oricate intre doua si opt intr-un papuc. Frecventa cu care bati cartile de joc difera de asemenea de la cazino la cazino, si totodata depinde si de numarul de pachete utilizate. Baterea frecventa a cartilor este tot o tehnica de reducere a valorii numaratului cartilor.In cazinouri, blackjack-ul este jucat pe o masa speciala. Un dealer se afla in permanenta la masa, impreuna cu pana la 8 jucatori. Fiecare jucator are un loc special desemnat in fata dealerului, unde sunt plasate cartile si unde se fac pariurile.

Masa de Blackjack

Limitele de pariere trebuie sa fie afisate clar pe un semn de pe masa de blackjack. In mod normal, unele dintre cele mai importante reguli, precum Blackjack plateste 3:2 si Dealerul trebuie sa traga pe 16 si sa stea pe toate cartile de 17 sunt imprimate pe masa de joc.

regulile

Pentru a juca blackjack ai nevoie de jetoane cu care sa pariezi, iar aceste jetoane le cumperi de regula direct de la dealer. Cand este un break in timpul jocului, pui banii pe masa si dealerul ii va schimba in jetoane.

Denominarea standard este urmatoarea:

  • jetoane albe = 1 dolar
  • jetoane rosii = 5 dolari
  • jetoane verzi = 25 de dolari
  • jetoane negre = 100 de dolari

 

Regulile jocului de Blackjack – pentru ca tu sa ajungi un cunoscator

Pariatul si castigarea. Fiecare jucator de la masa de blackjack are un cerc sau o cutie pe care poate plasa pariurile. Mereu vor fi un pariu minim si un pariu maxim pentru masa. Pariul maxim este de regula intre 10 si 20 de ori pariul minim, ceea ce inseamna ca o masa cu un minim de 5 dolari ar avea un maxim intre 50 si 100 de dolari. Fiecare jucator hotaraste cat de mult sa parieze pe o mana inainte de deal.Fiecare mana va rezulta in unul din urmatoarele evenimente pentru jucator:

  • Pierde – pariul jucatorului este luat de dealer.
  • Castiga – jucatorul castiga cat a pariat. Daca pariezi 10 dolari, castigi 10 de la dealer ( plus suma pariata de tine, bineinteles).
  • Blackjack (natural) – jucatorul castiga de 1,5 ori pariul. Cu un pariu de 10 dolari, pastrezi acesti bani si castigi inca 15 de la dealer.
  • Push – mana este o remiza. Jucatorul isi pastreaza pariul, fara sa castige sau sa piarda banii.

In acest articol afli care sunt castigurile la Blackjack Speram ca ti-am format o imagine clara pana acum in privinta anumitor aspecte ce tin de jocul de Blackjack.

Reguli secundare ale jocului de Blackjack – aprofundare

Obiectivul jocului

Desi multi jucatori pot juca intr-o singura runda de blackjack, acesta este in esenta un joc facut pentru doua persoane. In Blackjack, jucatorii nu joaca unul impotriva celuilalt si nici nu coopereaza. Singura competitie este dealerul.Scopul jocului este sa acumulezi un punctaj total mai mare decat al dealerului, insa fara a depasi 21. Iti realizezi scorul prin adunarea valorilor cartilor individuale.Cartile de la 2 la 10 au valorile inscriptionate pe ele, J, Q si K valoreaza fiecare cate 10 puncte iar Asul valoreaza fie 1, fie 11 puncte, in functie de alegerea jucatorului.

Deal-ul si Blackjack-ul

La inceputul unui joc de blackjack, jucatorii si dealerul primesc fiecare cate doua carti. Cartile jucatorilor sunt in mod normal asezate cu fata in sus, in timp ce dealerul are una cu fata in jos (numita cartea-gaura) si una cu fata in sus.Cea mai buna mana de blackjack posibila este o deschidere cu un as si o carte de zece puncte. Aceasta se mai numeste si blackjack, sunt un 21 natural, iar jucatorul ce o detine castiga automat daca nu are si dealerul un blackjack. Daca atat jucatorul cat si dealerul au cate un blackjack, rezultatul este un push pentru jucator. Restul jucatorilor care nu au blackjack vor pierde.

Reguli secundare ale jocului de Blackjack- informatii esential

Randul jucatorului

Dupa ce cartile au fost impartite, jocul continua cu fiecare jucator actionand – in ordinea acelor de ceasornic incepand de la stanga dealerului.Mai intai, jucatorul trebuie sa declare daca doreste sa profite de regulile secundare. Poti sa le folosesti o singura data, atunci cand este randul tau sa joci dupa impartirea cartilor.Atunci jucatorul poate sa isi pastreze mana asa cum este (sa stea) sau sa ia mai multe carti din pachet (hit), pe rand, pana cand fie jucatorul considera ca mana este suficient de puternica pentru a o confrunta cu cea a dealerului si pastreaza mana, fie pana cand depaseste 21, caz in care acesta pierde.In cele mai multe locuri, jucatorii pot sa ia cat de multe carti doresc, atata timp cat nu pierd, insa anumite cazinouri au restrictii in aceasta privinta.

Randul dealerului

Cand toti jucatorii au terminat de jucat, in sensul ca fie au decis sa stea, fie au pierdut, dealerul iti intoarce cartea ascunsa.Daca dealerul are blackjack cu cele doua carti ale sale, nu va mai lua carti. Toti jucatorii pierd, cu exceptia celor care au blackjack, caz in care e un push – pariul este returnat jucatorului.Daca dealerul nu are un blackjack, atunci ia mai multe carti sau ramane, in functie de valoarea mainii. In mod opus jucatorului, actiunea dealerului este dictata in mod complet de reguli. Dealerul trebuie sa ia mai multe carti daca valoarea mainii este mai mica de 17, si sa ramana daca nu este mai mica.Daca dealerul trebuie sa nimereasca sau nu un 17 soft (o mana de 17 ce contine un as ce se socoteste ca fiind un 11) difera de la cazino la cazino. Pot sa existe mese de blackjack cu reguli diferite chiar si in cadrul aceluiasi cazino.

Reguli secundare ale jocului de Blackjack – afla mai multe detalii

Showdown

Daca dealerul pierde, toti jucatorii ramasi castiga. Altfel, jucatorii cu punctaje totale mai mari decat dealerul castiga, in timp ce jucatorii cu punctaje totale mai mici pierd. Cei cu punctaje totale ca ale dealerului se afla in situatia unui push – pariul le este returnat.

reguli

Valorile cartilor de joc in Blackjack Jucatorii cu un blackjack castiga un pariu plus un bonus care este de regula egal cu jumatate din suma pariului lor initial. O mana de blackjack bate orice alta mana, inclusiv pe acelea cu o valoare totala de 21 dar cu mai multe carti.

Mai sus au fost descrise regulile de baza ale blackjack-ului. In plus, exista numeroase reguli secundare ce faciliteaza dezvoltarea unor strategii de pariere mai fine. Aceste reguli secundare pot fi folosite imediat dupa aranjarea cartilor, inainte sa mai tragi alte carti.

Asigurarea (insurance)

Cand cartea dealerului aflata cu fata in sus este un as, fiecare jucator are ocazia sa parieze pe faptul ca dealerul are sau nu un blackjack. Acest lucru se face inaintea oricaror alte actiuni.Pariul de asigurare este egal cu pariul original si este folosit pentru a anula posibila pierdere a pariului. Un pariu de asigurare castigator va fi platit 2:1, si din moment ce iti pierzi pariul initial, vei avea break even pe mana. Ghidurile de strategie de regula sfatuiesc impotriva acestui tip de pariu.reguli

Predarea (surrender)

Daca ai o mana proasta comparat cu mana dealerului, poti sa renunti la aceasta si sa iti ceri jumatate din pariu. Cazinoul isi pastreaza cealalta jumatate incontestabil. Ca o predare sa fie profitabila, trebuie sa ai o potrivire a mainii foarte proasta, precum 16 vs. dealerul care arata un 10.La unele cazinouri nu se accepta predari daca dealerul are blackjack, si prin urmare pierzi intregul pariu, cu exceptia cazului in care ai si tu blackjack. Aceasta variatiune a regulii de predare se numeste predare tarzie. Regula predarii

Splitting

Cand primesti doua carti de inceput cu aceeasi valoare inscriptionata pe ele, ai optiunea de a imparti mana in doua. Plasezi un alt pariu de aceeasi dimensiune ca pariul original si joci mai departe cu doua maini.Cand te hotarasti sa imparti o mana, dealerul imparte imediat o a doua carte fiecarei maini. Daca acum ai din nou o alta pereche, unele cazinouri iti permit sa imparti mana din nou, in timp ce altele nu.Dupa ce ai terminat impartitul, fiecare dintre mainile tale va fi tratata separat, ceea ce inseamna ca tu vei lua carti pentru prima mana pana ramai sau pierzi, si abia apoi continui cu urmatoarea mana.Daca imparti asi, ti se imparte o a doua carte pentru fiecare mana, dar nu iti este permis sa mai iei alte carti (decat daca ti se imparte un as din nou si imparti). Toate mainile care rezulta din impartirea asilor raman maini de doua carti.Daca a doua carte impartita la o mana de asi impartiti este de 10 puncte nu primesti bonusul de blackjack pentru acea mana. Cu toate acestea, castiga impotriva unui 21 obisnuit realizat din mai mult de doua carti. Daca dealerul are de asemenea un blackjack, rezultatul pentru aceasta mana este un push, ca de obicei. In multe locuri aceeasi regula (conform careia nu primesti bonus de blackjack) este jucata daca un as este impartit ca a doua carte la o carte de 10 puncte dupa impartire.

Doubling down

Daca esti convins ca mana ta o va invinge pe cea a dealerului, iti poti dubla pariul initial. Cateodata iti este permis sa dublezi pentru orice suma, pana in cea de la pariul initial. In cele mai multe cazinouri poti dubla pe orice mana, dar unele cer o mana de deschidere in valoare de 11,10 sau 9. Atunci cand alegi sa dublezi, de la dealer mai primesti numai o carte.Articolul de astazi a atins cele mai importante elemente ale jocului Blackjack, intrandu-se in detalii despre ordinea jocului si metode de pariere ce duc la conturarea unor strategii de joc. Aceste informatii impreuna cu jucarea constanta pentru a deprinde regulile mentionate aici te va ajuta cu siguranta sa iti imbunatatesti vizibil jocul de Blackjack si sa iti maresti si castigurile totodata.

Alatura-te aici GRATUIT!

Intra in grup si prinde Paysafe-ul!
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by