Cazinouri din Romania: Bonusuri, Reclamatii, Recenzii - CAZINOZ.ro

4 trucuri simple cu cartile de joc, explicate in romana

Cartile de joc au fost inventate in timpul dinastiei Tang in preajma secolului al IX-lea, pentru ca, mai apoi, cele cu patru simboluri pe care le cunoastem cu totii in ziua de astazi sa fie atestate pentru prima data in Europa de Sud in 1365.  Apoi, incepand din perioada anului 1418, fabricantii profesionisti de carti de joc din Ulm, Nurnberg si Augsburg au creat pachetele de carti tiparite.

Trucuri cu cartile de jocSursa foto: pexels.com

Ulterior, pe masura ce cartile de joc s-au raspandit pe intregul continent batran, iar jocurile au devenit tot mai populare, au aparut si tehnicile de trisare sau trucare. Tehnicile aveau scopul de a crea iluzii pentru amuzamentul si distractia membrilor proveniti din familiile regale si a apropiatilor acestora.

Treptat, jocurile de carti si in special iluzia prin aceste instrumente au devenit tot mai familiare si mai accesibile astfel ca distractia s-a mutat in strada. Magia exista cu mult timp inainte de aparitia cartilor de joc, astfel ca cele doua au conlucrat si au nascut trucurile cu cartile de joc de care stim cu totii astazi.

 

 

 

Poate ca multi dintre voi considerati ca e nevoie sa detii anumite abilitatile paranormale pentru numerele de magie. Dar, pana la urma, este destul de simplu, nu-i asa? Orice truc magic este simplu atunci cand stii sa-l faci. In special, trucurile cu carti de joc. In ziua de azi este nevoie sa ai un simplu set de carti de joc, trucuri sa fie.
Daca vrei sa destinzi atmosfera la o petrecere sau sa bucuri copiii intr-o dupa-amiaza linistita de duminica, atunci e bine, pentru ca urmeaza 4 trucuri cu carti de joc explicate.

 

 

Trucul Coincidenta

Acest truc necesita un mic aranjament de care publicul nu trebuie sa stie. Vom alege patru carti de acelasi fel (patru juveti, spre exemplu). Prima carte de acest tip va fi introdusa oriunde in pachet. Alti doi juveti vor fi pusi deasupra pachetului de carti, urmand ca ultimul sa fie pozitionat dedesubt. Apoi urmeaza trucul in sine.

  • Vom incepe prin a spune ca vom face o predictie. Umbland prin pachet vom alege juvetele plasat la mijloc. Dar, ca sa para si mai interesant, nu-l vom arata, il punem deoparte pe masa, intors cu fata in jos. In continuare, avem doi juveti plasati sus si unul jos.
  • ”Taiem” cartile, si unde le-am taiat, tinem un break cu ajutorul degetului mic, dar ne asiguram ca din fata sa nu se vada.
  • Cu degentul mare aflat in fata cartilor vom trece printre ele si vom ruga pe cineva din public sa spuna ”stop”. In momentul in care a zis ”stop”, cu ajutorul celeilalte maini, mascam degetul din fata care s-a oprit. Cu degetul mare de la mana care a sarit sa ne ajute vom ridica de unde am tinut acel break.
  • Din mana dreapta vom lasa jos, intors, prima carte. Cartile care erau dedesubt le vom pune acum deasupra. Deci ”taiem” inca o data pachetul. In acest moment trebuie sa aveti un juvete deasupra si unul dedesubt.
  • Veti intreba daca aceasta este cartea pe care a ales-o, daca l-a pus cineva s-o aleaga samd. O sa rugati ca acea carte sa fie introduca inapoi in pachet, indiferent unde ar pune-o, dar doar pe jumatate.
  • Apoi, foarte atent, raspandim cartile si pastram acel juvete in pachetul de carti din mana stanga.
  • Intoarcem mana stanga, punem juvetele care va veni cu fata la noi in pachetul din mana dreapta si peste el restul de carti din cealalta mana.
  • Astfel, reusim sa taiem inca o data cartile, iar acei juveti care erau unul deasupra si unul dedesubt vor fi langa cel din mijloc.
  • Pentru a crea si mai mult suspans, stiind ca ti-ai aranjat perfect cartile, vei intreba daca el a fost pus, obligat sa puna cartea in mijloc? El va spune nu. ”Coincidenta e ca aceasta era predictia mea iar tu ai ales acest juvete. Dar mai mare coincidenta, nu-i asa, ca acest juvete sa fie intre alti doi juveti?”, ar putea suna replica dvs.

 

 

Intrusii (trucul lui Fernando Alonso)

Pentru acest truc veti avea nevoie de trei carti: Jokerul, 10-le de inima rosie si asul de inima rosie. Cu toate acestea, publicul dvs. trebuie sa stie ca aveti, de fapt, doua carti identice de 10 de inima rosie si asul de inima rosie. Cum veti crea aceasta diversiune? Le veti tine in mana, intoarse, in ordinea Joker-10-As.

trucuri cartiSursa foto: Pexels.com

  • Veti lua primele doua carti, dar sa para si sa ziceti ca ati luat doar una. Le intoarceti cum erau ele initial.
  • Lasati Jokerul jos, fara sa-l aratati, despre care publicul vostru stie ca e 10-le de inima rosie. Urmeaza sa lasati jos si 10-le pe care il aratati, dar si asul. Cu fata in jos. Aratati apoi asul de sus.
  • Puneti asul la loc, tot sus, apoi, usor, ba chiar iluzionistic, incercati sa puneti atat asul, cat si 10-le dedesubt. Cand veti intreba ce carte se afla dedesubt cei din public vor spune ca este asul. Dar cu totii stim ca este defapt 10-le.
  • Apoi incercati sa despartiti in mana, longitudinal, cartea din mijloc fata de celelalte. Veti extrage si plasa deasupra prima si a treia carte. Cand le intoarceti, 10-le, bineinteles, trebuie sa fie sus. Aratati 10-le de sus.
  • Le ve pune inapoi si 10-le va fi a doua carte, ascunzand inca o data Jokerul, care va fi sus. Aratati 10-le, care va fi a doua carte. Aratati cartea de jos, care va fi asul. Apoi intoarceti cartile de sus si de jos. Jokerul va fi din nou mascat si cartea de sus pe care o intoarceti, ca sa poate fi vazuta, va fi asul.
  • Ca si mai devreme, intoarceti primele doua de sus, astfel incat la mijloc sa fie asul, protejandu-l inc-o data pe Joker.
  • Urmeaza sa fiti intrebati daca folositi mai mult de trei carti. Intoarse, le veti pune pe masa, una dupa alta. Prima carte pe care o veti intoarce va fi ultima de care v-ati folosit si anume 10-le.
  • Apoi, la mijloc, ar trebui sa fie asul. Surprinsi, cei din public vor spune ca a treia carte va fi asul sau 10-le. Dar cu totii vor ramane ”masca” atunci cand vor vedea Jokerul.

 

 

 

I se mai spune si trucul lui Fernando Alonso, dupa ce pilotul iberic a prestat acest – sa-i spunem – spectacol in cadrul unui reportaj televizat. Pilotul care s-a retras din circuit in urma cu cativa ani a dezvaluit la vremea respectiva ca obisnuieste sa se destinga facand trucuri cu carti de joc.

 

 

Patratul magic

Pentru acest truc veti avea nevoie de un set de carti normale din care va veti alege, fara ca altcineva sa stie, cei 4 asi. Ii veti plasa deasupra setului. Intre timp, puteti ”taia”, amesteca, dar cu singura conditie ca cei patru asi sa ramana deasupra.

Sursa foto: Pexels.com

  • Veti ruga pe cineva din public sa ”taie” cartile si veti avea astfel doua teancuri. Tineti minte unde sunt asii.
  • Aceste doua teancuri vor fi divizate in alte doua, deci veti avea 4, pozitionate in forma unui patrat. De aici si numele de patratul magic. Nu uitati, tineti minte unde sunt asii.
  • Acum veti lua 3 carti din teancul aflat diametral opus. Luati trei de sus si le puneti dedesubtul teancului.
  • Tot din acest set luati trei carti de deasupra si le puneti in celelalte trei teancuri.
  • Repetati aceasta operatiune si cu celelalte trei teancuri. Cand ajungeti la ultimul si luati cele trei carti de sus sa le puneti dedesubt veti sti ca ce a ramas sus sunt asii.
  • Trei dintre asi ii veti plasa pe celelalte trei teancuri, iar unul ramane deasupra ultimului teanc.
  • Apoi, puteti comunica din nou cu publicul dvs. si puteti chiar pocni din degete spunand ”Nu ar fi grozav ca primele 4 carti sa fie 4 asi?”

 

 

Trucul cu cartea care leviteaza

Poate ca unul dintre cele mai la indemana trucuri cu carti de joc simple este ”Cartea care leviteaza”.
Se pot folosi orice tip de carti de joc.

Sursa foto: pexels.com

  • Pentru inceput amestecati, desi este indiferent, ba chiar puteti da cuiva din public sa le amestece.
  • Dupa ce veti prelua pachetul, ii veti pune sa se uite la cartea de dedesubt. Dupa care veti incepe sa amestecati cartile. Nu oricum. Ci cartea indicata si aratata publicului sa ramana in continuare dedesubt.
  • La un moment dat, veti trage cartea care era dedesubt tot dedesubtul cartilor pe care le amestecati in mana cealalta.
  • Dupa ce ati plasat cartea, intoarceti pachetul de carti spre voi, tragand in jos jumatate din ele. Din fata nu se va vedea ce faceti pentru ca palma voastra acopera cartile. De ce faceti asta? Pentru ca va urma sa spuneti: ”Voi lovi pachetul de carti cu degetul si voi trage cartea pe care ati vazut-o”.
  • Ori cu varful degetului mic ori cu degetul mic indoit, pentru a avea un sprijin mai bun, veti impinge in sus ultima carte. In momentul in care cartea a urcat la acea jumatate creata de voi o veti reintroduce in pachet. Cartile ramase jos le veti ridica usor ca sa para ca ati scos-o pe aceea din mijloc.

 

 

 

Cartea care dispare

  • Luati un pachet de carti din care alegeti trei de-un fel (un patrar de inima rosie, inima neagra si de trefla).
  • Puneti patrarul de inima rosie in fata si pe celelalte doua in spate.
  • Cu palma tinuta la orizontala veti trage, asemeni unei usi glisante, cartile din spate (de inima neagra si de trefla) si le veti pune in fata celei de inima rosie.
  • Cele doua carti le veti ascunde dupa palma tinuta la orizontala si sprijinite de degetul mare. Acesta este primul drum, sa spunem asa.
  • Daca nu va iese cu doua carti deodata, pentru inceput puteti sa le puneti consecutiv. Important e ca cei doi patrari sa ajunga nevazuti in fata celui de inima rosie.
  • Veti intreba unde a disparut cartea de inima rosie. Clar. Unde sa fie? Sa fie prima carte? A doua carte? Sau ultima carte? Normal ca tot in pachetul de carti. Va fi a treia carte.

Sursa foto: Pexels.com

 

Mediul online este plin de articole legate de trucuri cu carti de joc explicate in romana dar acestea sunt poate cele mai folosite. Voua care v-a placut si pe care veti incerca sa-l puneti in practica?

 

 

Despre prestidigitatie, in general

Prestidigitatia este arta si tehnica de a produce iluzii optice. Pentru ca aceasta sa aiba efectul scontat, necesita ca dvs. sa stapaniti o anumita abilitate de a produce acea iluzie optica. Trebuie sa va folositi de miscari abile si rapide ale mainilor. Fara ca publicul sa vada ce faceti, trebuie sa puteti misca un obiect. Exact ca atunci cand am vorbit despre trucuri carti – cea care leviteaza sau cea care dispare.

 

 

 

Prestidigitatia este, poate, una dintre tehnicile esentiale pe care le deprinde un magician aflat la inceput de drum. Este exact ca atunci cand vrei sa pitesti un obiect in mana sau te prefaci ca ascunzi in buzunar. Asta inseamna ca faci prestidigitatie.

Parerile, comentariile despre articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alatura-te aici GRATUIT!

Intra in grup si prinde Paysafe-ul!
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by