Cazinouri din Romania: Bonusuri, Reclamatii, Recenzii - CAZINOZ.ro

Jocul de carti 66 – Reguli si cum iti cresti sansele de castig

Jocul de carti 66 (Sixty-Six) a aparut prima data in Germania, in jurul anilor 1860, dar sub o alta foma decat cea cunoscuta acum. Modificari importante a suferit in perioada 1950-1960, cand a devenit favoritul comunitatii poloneze din Statele Unite. In regiunea South Bend, din Indiana, se desfasurau turnee si se puneau la bataie sume importante de bani pentru castigatori.

 

 

Dupa 1970 s-a ajuns la un stil de joc mai agresiv. Membrii familiei Kromkowski si-au pus amprenta – au inceput sa calculeze probabilitati si sa stabileasca un set de strategii foarte bine pus la punct. Acestia au reusit sa inteleaga modul de distributie a cartilor si sa faca presupuneri corecte despre ceea ce au adversarii de la masa in mana.

 

joc de carti 66

Sursa foto: Wikipedia.org

 

Valorile cartilor la jocul 66

Pentru a juca “Sixty-Six” este nevoie de 24 de carti. Din pachetul standard sunt pastrate doar cele mai mari sau egale cu 9, din fiecare culoare. Valoarea cartilor castigatoare este urmatoarea:

  • Asul – 11 puncte
  • 10 – 10 puncte
  • K – 4 puncte
  • Q – 3 puncte
  • J – 2 puncte

Trebuie subliniat faptul ca nicio carte de 9 nu are valoare.

Sunt si cateva bonusuri importante care se pot obtine. La fiecare joc se alege o culoare, care va fi atuul (tromful). Astfel, daca un jucator are in mana perechea K+Q, din aceeasi culoare, si o anunta, va primi:

  • 40 de puncte daca K si Q sunt de culoarea atuului
  • 20 de puncte daca K si Q sunt de orice alta culoare

 

 

Cum se joaca 66

Pentru jocul de carti 66 este nevoie de doi jucatori. Se stabileste care dintre ei este dealer (vor alterna). Se impart cate 6 carti si se intoarce o alta carte cu fata. Aceasta va fi atuul si se va pune (perpendicular) sub pachetul ramas, astfel incat sa fie vazuta pe toata durata jocului.

 

Adversarul celui care a impartit cartile va fi cel care incepe mana. Trebuie sa dea jos o carte, iar dealerul trebuie sa faca acelasi lucru. Castiga cel care are cartea de valoarea cea mai mare, sau cartea de tromf cu valoarea cea mai mare. La final, “mana” luata se intoarce cu fata in jos si nimeni nu mai are voie sa o revada. Prin urmare, jucatorii trebuie sa-si puna mintea la contributie si sa tina o evidenta a cartilor “capturate”.

 

Reguli 66 de care trebuie sa tii cont

Va castiga jocul primul care anunta ca valoarea insumata a cartilor luate de el este de cel putin 66 de puncte. Daca nu face asta, atunci adversarul lui are posibilitatea sa anunte el cand ajunge la 66 de puncte. Exista si reversul medaliei. Pierde jocul cine anunta ca a depasit pragul, dar numaratoarea nu ii da dreptate.

Cine are J de culoarea atuului, poate sa il schimbe cu tromful de sub pachetul de carti nejucate. Are aceasta posibilitate abia dupa ce castiga o “mana”.

Daca un jucator are K si Q de aceeasi culoare, in momentul in care lasa jos una dintre aceste carti, o va arata si pe cealalta pentru a primi 20 de puncte (40 daca sunt de culoarea atuului)! Nu primeste punctele decat daca a facut anuntul pana la inceperea numaratorii finale.

Daca un jucator care ataca va considera ca punctele deja luate, plus cele pe care le mai poate obtine cu ce are in mana, ii sunt suficiente, atunci poate inchide jocul. Va scoate atuul de sub pachetul de carti si il va pune deasupra! Se respecta regula castigarii doar in cazul in care are minimum 66 de puncte la numaratoare.

 

 

Mai exista varianta in care nimeni nu striga ca a facut 66 de puncte si se termina cartile. In aceasta situatie, iese victorios cel care are cele mai multe puncte.

In general, o partida de 66 se joaca pana cand unul dintre oponenti aduna 7 puncte la general (7 runde castigate). Acestea se calculeaza astfel:

– 1 punct daca meciul se incheie in mod normal, sau daca un jucator anunta cu succes ca a depasit pragul de 66

– 2 puncte daca adversarul are in mana mai putin de 33 de puncte

– 3 puncte daca rivalul nu si-a trecut in cont niciun punct

Exista diferite posibilitati de a putea juca 66 si online. Sunt multe site-uri gratuite in care va puteti distra incercand sa castigati impotriva unor adversari din toata lumea. Cu o simpla cautare “66 joc carti” veti gasi tot ce aveti nevoie.

 

 

Tips & tricks la jocul de carti 66

In principiu, poti avea un avantaj important fata de adversar daca reusesti sa tii minte cat mai multe dintre cartile jucate. Astfel, ai o sansa mare sa iti dai seama ce are adversarul in mana si sa fortezi inchiderea jocului.

Exista diferite studii cu referire la stilul abordat de polonezii Kromkowki. Totusi, multi dintre cei care vor sa “fenteze” sistemul apeleaza la descoperirile facute de matematicianul rus Andrei Markov. Este vorba despre “lantul Markov”, dar necesita o cunoastere foarte buna a matematicii. Puteti incerca!

 

 

Parerile, comentariile despre articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alatura-te aici GRATUIT!

Intra in grup si prinde Paysafe-ul!
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by