Cazinouri din Romania: Bonusuri, Reclamatii, Recenzii - CAZINOZ.ro

Reguli si sfaturi la Trombon – Cine isi aminteste jocul mincinosilor?

Cine isi mai aduce aminte de jocul mincinosilor, si anume trombon? Jocul care poate cateodata ne ”depasea” pentru ca implica o anumita agilitate si o atentie sporita. Sau poate ca presupune sa jucam si un pic de teatru, ca sa nu fim depistati. Intr-adevar, pentru trombon se cer anumite deprinderi ceva mai speciale decat cele necesare la jocuri un pic mai simple.

 

 

Dar mai stii cum se joac? Pe scurt, cel care incepe isi alege doua carti dintre cele pe care le tine in mana, nu neaparat de acelasi fel, si anunta, de exemplu, ca lasa jos doi asi, de romb si inima rosie. Daca ceilalti jucatori simt ca el a mintit si se adevereste, acesta va lua cartile care sunt jos. In caz contrar, le ia cine a strigat ”trombon” si s-a ”fript”. Apoi, urmatorul continua jocul. Castigatorul va fi cel care va ramane fara carti. Jocul va continua pana cand doar unul va ramane cu carti in mana.

Reguli trombon

Sursa foto: Wikipedia.org

 

 

Istoria jocului Trombon la americani

Desi nu se stie exact istoricul acestui joc de carti – trombon – la noi, deoarece nu are reguli oficiale si nici nu apartine vreunei federatii sportive, el ramane unul foarte distractiv. In SUA se numeste Cheat (n.r. a trisa), cunoscut si sub denumirea de Bullshit, Bluff sau I doubt it, si este, de asemenea, un joc in care cei care participa isi propun sa scape de toate cartile.

 

 

Prima oara, in SUA, jocul s-a numit ”ma indoiesc” (I Doubt It) si a fost inventat de Edmond Hoyle (1672 – 29 august 1769), fost scriitor, mai degraba cunoscut pentru lucrarile sale privind regulile jocurilor de carti in care miza foarte mult pe lucruri neadevarate sau exagerate.

 

 

Cum se joaca – reguli la Trombon

Se poate juca in minimum doi, dar distractia incepe de abia de la trei sau patru jucatori in sus. Mai multi jucatori, mai multi ”mincinosi”. Se poate ajunge la un joc in 10 sau chiar 12, iar in acest caz se folosesc doua pachete a cate 52 de carti.

Regulile trombonului sunt simple, atat timp cat stii sa pastrezi emotiile pentru tine si nimeni nu se va prinde cand minti sau spui adevarul. 

  • Se impart cartile de joc in mod egal.
  • Primul jucator pune pe masa un numar de carti (exemplu: intre una si trei), atentie, cu fata in jos, apoi anunta ce tip de carti ar fi acestea. El poate sa minta sau sa spuna adevarul.
  • Cei care il urmeaza trebuie sa procedeze la fel si sa puna jos cate si ce carti vor, cu aceeasi conditie – de a anunta valoarea cartilor
  • Intre timp, in toata aceasta ”tensiune” creata, inainte ca un jucator sa puna cartile jos se poate striga “Trombon“.
    • In acest moment exista doua variante. Prima ar fi ca cel care a strigat “trombon” sa ia toate cartile de pe masa in conditiile in care acestea corespund cu ce a anuntat celalalt jucator 
    • Sau, cel care a mintit, ia toate cartile daca acestea nu corespund cu ce a anuntat.
  • Daca un jucator minte referitor la cartile sale, dar acestea sunt acoperite de altele, nu se mai poate striga ”Trombon”, iar partida continua.
  • Cel care va termina primul cartile de joc din mana va fi castigatorul partidei, iar cel care ramane cu carti va pierde.
  • Pornind de la zicala ”hotul neprins, negustor cinstit”, daca nimeni nu striga ”trombon”, atunci orice minciuna, indiferent de numarul de carti sau de valoare va fi acceptata.
  • Cel care va termina primul cartile de joc din mana va incepe urmatorul joc.
  • Jucatorul care are patru carti de acelasi fel este obligat sa le scoata din joc, adica sa le puna pe masa si sa anunte ca are o pereche.

 

 

Scopul acestui joc este ca fiecare participant sa puna la masa toate cartile, plasandu-le celorlalti.

 

 

4 sfaturi de aur ca sa castigi la Trombon

Ei bine, si daca acum te gandesti cum sa iti cresti sansele de castig, mai jos vei gasi 4 sfaturi utile care sa te ajute sa castigi la jocul de carti trombon:

  1. Se poate striga “Trombon de carti” atunci cand se suspecteaza ca numarul de carti puse de jucator nu corespunde cu numarul declarat.
  2. Fii atent la semnalele venite dinspre ceilalti participanti si recunoaste-le mimica si gesturile corporale.
  3. Jucatorii isi vor dezvolta atentia si capacitatea de disimulare, dar nu absolut toti sunt capabili sa faca asta. Profita de acest lucru.
  4. Fii foarte atent si retine fiecare pereche formata de ceilalti participanti. Incearca pe cat mai mult posibil sa retii ce carti se invart in jurul tau pentru a sti sa depistezi minciosul.

 

Desi poate fi o modalitate de a te binedispune, jocul de carti trombon nu se gaseste online, poate si ca de aceea este de preferat sa-l joci cu prietenii dupa o zi grea la serviciu, sau acasa cu familia. Sau, mai sunt si alte jocuri cu carti pe care sa ti le reamintesti, precum Tabinet sau Toci.

Parerile, comentariile despre articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alatura-te aici GRATUIT!

Intra in grup si prinde Paysafe-ul!
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by