Cazinouri din Romania: Bonusuri, Reclamatii, Recenzii - CAZINOZ.ro

Rentz – jocul interminabil care iti testeaza rabdarea

Copilaria este, cu siguranta, perioada de care iti amintesti cu drag. Inconjurat de dragostea parintilor, fara griji pentru ziua de maine, este perioada in care ai jucat cateva jocuri specifice varstei. Cu siguranta ca unul dintre aceste jocuri este Rentz, si, daca ai uitat cum se joaca, iti vom reaminti acest lucru in randurile urmatoare.

Sursa foto: vinepair.com

 

 

Cum se joaca Rentz

Rentz sau Rent, este un joc de carti care se preteaza in a fi jucat de catre 3 sau 6 jucatori. Jocul in sine cuprinde mai multe jocuri, in numar de 8, la care toti jucatorii au acces o singura data. Se ia in considerare si stabilirea punctajelor.

Scopul declarat al jocului este sa acumulezi puncte la cele 3 jocuri care sunt pe plus si sa nu scazi la cele care sunt pe minus. Este bine sa stii ca indiferent de numarul de jucatori, jocul este individual, deci nu se pot forma echipe.

Modul de joc este unul simplu si debuteaza, ca orice alt joc de carti, cu alegerea jucatorului care imparte cartile. Aceasta actiune va incepe intotdeauna de la stanga la dreapta, respectand regula acelor de ceasornic. Indiferent de numarul jucatorilor, se vor imparti 8 carti fiecaruia dintre ei.

 

 

 

Pentru ca fiecare jucator are acces la cele 8 jocuri, trebuie iei aminte ca jocul se poate intinde ore bune si iti va pune la incercare atat atentia cat si rabdarea. Va trebui sa urmaresti jocul memorand cartile etalate de tine.

Este necesar sa cunosti care sunt jocurile adiacente, sau subjocurile din care este format Rentz, pentru a intelege modalitatea in care se joaca acesta. Extrem de importanta este si stabilirea punctajelor negative si pozitive, intrucat circula mai multe versiuni de joc.

In acest sens ai urmatoarele 2 categorii de jocuri:

  • Jocuri pe minus
    • Regele sau popa de inima rosie aduce un punctaj de – 80 puncte. Nu trebuie luat de pe masa de joc.
    • Reginele sau damele sunt cele aducatoare de -20 puncte. Si in acest caz este bine sa eviti sa le iei.
    • Carourile aduc si ele un punctaj de -10/carou, fiind de evitat.
    • Maini sau levate, punctajul in acest caz este de -10/levata.
    • Totale, sau Totale minus cumuleaza toate punctele negative din joc.
  • Jocuri pe plus
    • Totale plus sunt opusul Totale minus. Tot ceea ce nu trebuie luat la jocurile pe minus, iti este indicat acum. Poti lua deci regele de cupa, dame, carouri, si levate. Vei insuma cate 10 puncte pentru fiecare mana.
    • Rentz este obiectivul pe care trebuie sa il ai in acest joc. Acesta presupune sa termini cartile din mana inaintea celorlalti competitori.

Dupa ce ai primit cartile si le-ai studiat cu atentie, iti vei alege unul din aceste jocuri. Pentru ca jocul necesita o evidenta clara pana la calculul final si departajarea invingatorului, este nevoie de un tabel. Acest tabel va contine numele jucatorilor cat si jocurile pe minus sau pe plus alese de fiecare.

In plus, se va lasa suficient spatiu pentru calculul final, astfel incat sa se elimine orice tentatie sau tentativa de frauda care sa vicieze rezultatul corect.

In acest joc nu exista atu, cartea cea mai mare ia tot. Ai obligatia sa decartezi la culoare. Daca nu ai culoarea respectiva, poti arunca pe masa de joc orice alta carte. Un joc se va intinde pe durata a 8 tururi, exact numarul de subjocuri negative si pozitive cat insumeaza jocul de Rentz.

 

 

Care este setul de reguli la Rentz pe care trebuie sa il iei in considerare?

Jocul are la baza un set de carti obisnuit, din care se va extrage un numar de 8 carti pentru fiecare jucator, in functie de numarul acestora. Daca sunt 3 jucatori, vei avea un total de 24 de carti de joc. La numarul maxim de jucatori, 6, cartile puse in joc vor fi in numar de 48.

Incepand cu cartile cele mai mari, in ordine descrescatoare, se vor elimina din pachetul de joc cartile care depasesc numarul stabilit. Se va crea in acest fel baza pe care va rula jocul de Rentz.

 

 

 

Primul jucator declanseaza startul, specificand jocul ales si etaland o carte de joc. Ceilalti jucatori sunt obligati sa puna deasupra acesteia o carte la aceeasi culoare. Daca nu au o asemenea carte, pot decarta ce vor, cartea nu va avea nici o valoare in stabilirea punctajului jocului respectiv.

Regula de aur este aceea conform careia cartea cea mai mare ca valoare ia totul.

Pentru jocurile negative nu trebuie luate de la masa regele de cupa, damele, carourile si levatele, pentru ca acestea se vor contabiliza la totale minus. Jocurile pozitive presupun exact contrariul celor negative, adica trebuie sa iei toate cartile enumerate mai sus.

Rentz este faza finala a jocului si are ca scop terminarea acestora, inaintea celorlalti competitori. Daca esti primul care incepe jocul, trebuie sa pui pe masa o carte valida, lucru pe care fiecare jucator in parte va trebui sa il faca.

Aceste carti sunt numite si cartile de mijloc, sau mediane, care sunt determinate in functie de numarul de jucatori de la masa.

  • Astfel, daca joci in 3, cartea de mijloc va fi intotdeauna una din cele 4 dame.
  • In 4 jucatori trebuie sa decartezi unul din valeti.
  • La 6 jucatori, cartea de mijloc este nouarul.

Exista posibilitatea ca unul dintre jucatori sa nu aiba o asemenea carte, caz in care este obligat sa se anunte acest lucru, jocul trecand automat la urmatorul jucator. Se vor pozitiona in centrul mesei de joc aceste carti valide, celelalte carti de aceeasi culoare se vor aseza in dreapta si in stanga stivei create. Se va forma o suita plecand de la aceasta carte valida, jocul se va considera terminat atunci cand toti jucatorii au epuizat cartile din mana. 

Daca ai un as il poti depune pe masa. Acest lucru iti va da posibilitatea acceptata de toti jucatorii de a plasa in cursul aceleiasi maini inca o carte. Este un avantaj important, pentru ca nu esti nevoit sa mai astepti inca o tura pentru a face acest lucru. Poti obtine in acest fel locul intai, ceea ce iti va conferi titlul de castigator al jocului.

De asemenea, daca decartezi cartea cu cea mai mica valoare, vei forta urmatorul jucator sa nu participe activ la mana respectiva, fiind nevoit sa mai astepte o tura.

Ai dreptul de a refuza sa participi la Rentz, daca ai in mana 4 capete. Asta inseamna ca ai doua carti de as si doua carti minime. In cazul in care jocul se desfasoara in 3, ai dreptul sa refuzi de 2 ori consecutiv. A 3-a oara esti obligat sa joci. Exista aici si un dezavantaj, in sensul in care daca ai refuzat jocul de Rentz, cartile se amesteca din nou, se impart si jucatorul urmator poate alege un alt joc in locul celui de Rentz. Singurul caz acceptat in care nu ai dreptul de a refuza jocul de Rentz, este acela in care ai ales sa il joci pe neve, adica pe nevazute, nestiind ce carti vei obtine la momentul respectiv. Daca vei reusi sa si castigi jucand pe neve, punctajul obtinut se va dubla.

 

 

 

Punctajul final se va stabili in functie de rezultatele cumulate pe parcurs si va aduce 10 puncte cu plus celui care a terminat pe locul I. Ultimul clasat va primi un punctaj total opus, adica 10 puncte cu minus.

 

 

Ce sfaturi poti sa urmaresti pentru a castiga un joc de Rentz?

  • Pentru ca este un joc care dureaza ceva vreme, ajungand chiar la ore bune, nu trebuie sa fi dezamagit daca startul este unul defectuos. Poti recupera pe parcurs, mai ales daca ai si ceva experienta in acest joc.
  • Strategiile pe care le vei aplica aici sunt in conformitate cu jocurile alese, dar mai ales cu cartile primite. Tocmai de aceea este bine sa ti minte cartile pe care le-ai decartat anterior.
  • Urmareste, de asemenea, si cartile depuse pe masa de adversari. Desi nu ar parea, Rentz are similitudini cu jocul de poker. Studiaza reactia adversarilor si nu te lasa citit cu usurinta. Ia fata de Rentz si nu lasa sa se vada ca ai certitudinea ca vei castiga mana respectiva.
  • Adapteaza strategia in functie de subjocul de pe masa. Daca vrei sa scapi de popa de rosu, evita sa ai cat mai multe carti de aceeasi culoare in mana si scapa de acestea cat mai repede. Ai astfel sansa sa decartezi popa de rosu peste alte carti de o alta culoare.
  • Daca ai carti mari in mana, evita sa joci Rentz. Ai posibilitatea sa refuzi, asa ca nu mai sta pe ganduri, fa-o! Incarca-i pe adversari cu carti mari, daca acestea predomina in cartile de joc primite. Ideal este sa ramai in mana cu o singura culoare, asa ca subordoneaza totul acestei strategii.
  • Daca deja consideri ca esti in impas si nu ai ce mai pierde, adopta strategia de neve. Dac iti reuseste vei putea recupera punctele pierdute si vei emite pretentii la castigarea locului I.

 

 

 

Daca reusesti sa imbini jocul ales cu cartile primite, atunci sansele de reusita sunt considerabile. Este adevarat ca iti trebuie si putin noroc, sau de o mica scapare a adversarului. 

 

 

Ce alte jocuri de carti mai poti juca in afara de Rentz?

Canasta este jocul de carti care se trage din aceeasi familie cu Rentz. Deosebirea este ca la acest joc se accepta formarea de echipe, ceea ce il face perfect pentru testarea abilitatilor de joc in duet.

Etalarea este cuvantul de ordine in acest joc; daca un coechipier a facut acest lucru, se considera ca echipa a facut-o. Formarea sau obtinerea de canaste este scopul final al jocului, care va determina jucatorul sau echipa castigatoare. Canasta este combinatia din 7 carti de joc cu valoare egala sau cu acelasi rang.

Regulile de joc sunt simple si usor de indeplinit. Trei actiuni majore trebuie sa desfasori aici, prima dintre ele fiind etalarea. A doua este arderea, sau ridicarea cartilor decartate, urmata de terminarea jocului. Aceasta etapa presupune ca o echipa a atins sau depasit punctajul convenit la inceputul jocului.

 

Razboi este, de asemenea, un joc care isi gaseste radacinile in copilarie. Jocul este unul simplu si distractiv, care foloseste toate cele 52 de carti de joc dintr-un pachet, astfel incat acesta poate fi jucat cu minim 2 jucatori.

Desfasurarea jocului este simpla si presupune impartirea cartilor jucatorilor participanti. Dupa ce ai primit cartile, o sa le asezi cu fata in jos in dreptul tau – acelasi lucru il va face si jucatorul advers. Se va cadea de acord asupra celui care incepe, practic, jocul, rolul acestuia fiind de a depune pe masa de joc o carte cu fata in sus. La fiecare runda de joc, jucatorul cu cartea cea mai mare castiga cartile de pe masa de joc. Cartea cea mai mare ia tot si in acest caz, jucatorul care le aduna pe toate va fi declarat castigator.

 

Macao este un joc individual care se poate juca in 2-6 jucatori. Din pachetul de carti, fiecare jucator va primi cate 5 carti de joc, restul fiind stivuit pe masa de joc. Din aceasta stiva se va intoarce o carte, care va fi pozitionata cu fata in sus.

De aici incepe practic jocul, fiecare jucator va trebui sa adauge peste aceasta o carte cu acelasi semn sau aceeasi valoare. Daca nu ai o asemenea carte, vei fi obligat sa tragi o carte din teancul depus pe masa de joc, asteptand urmatoarea runda pentru a putea decarta. Vei fi declarat castigator daca vei scapa de toate cartile din mana, inaintea celorlalti jucatori. Jocul are si carti speciale, precum 2, 3, K, J si A pe care le poti depune peste orice alta carte. 

 

 

 

Jocurile copilariei ne-au marcat, intr-un fel sau altul, pe fiecare dintre noi. Timpul de calitate petrecut impreuna cu familia si prietenii ne-au ajutat sa socializam si sa ne distram, in acelasi timp. Rentz este un joc care, cu siguranta, ne-a provocat pe toti din cauza timpului mare de durata, insa poate ca efortul merita atunci cand te distrezi!

Parerile, comentariile despre articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. saveluc vasile

    I-mi place si vreau sa joc pt ca am de 2 zile timp berechet

Alatura-te aici GRATUIT!

Intra in grup si prinde Paysafe-ul!
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by