Cazinouri din Romania: Bonusuri, Reclamatii, Recenzii - CAZINOZ.ro

Ghid despre jocul de craps

Pentru jucatorul care ia pentru prima data contact cu acest joc, masa de Craps poate parea ciudata. Cu toate acestea, ce trebuie sa stii este ca pe ea exista mai multe sectiuni ce sunt corelate cu diferitele tipuri de pariuri pe care le poti face. Odata ce inveti regulile de la Craps si care sunt tipurile de pariuri, nu va mai ramane nimic de neinteles. Asadar, astazi vom spune (aproape) totul despre craps!

Ceea ce trebuie sa stii este ca toate mesele de Craps arata la fel; iar tocmai aceasta uniformitate face jocul mai usor de inteles. Mesele normale au aceleasi elemente precum cele mici, cu exceptia faptului ca sunt mai mari si au o anumita simetrie pentru a facilita jocul persoanelor de fiecare parte a mesei.

TotulA: PasslineB: ComeC: Don’t PassD: Don’t ComeE: Place BetsF: Big 6/Big 8G: FieldH: Hardway BetsI: Any SevenJ: C/E – Craps/ElevenK: Any CrapsL: Horn BetM: DealerN: StickmanO: Boxman

Dealerii

La o masa de Craps sunt patru dealeri – doi dealeri de baza, Pit Boss-ul si Stickmanul. Dealerii de baza iau pariurile de la clienti, Pit Boss-ul supravegheaza jetoanele sau le ofera, iar Stickmanul aduna zarurile, citeste numerele si pariurile de propunere si de teren.

Elementele componente ale mesei

Puck-ul este discul mic ce are gravate pe fiecare parte cuvintele On si Off. Discul indica stadiul in care se afla jocul – On inseamna ca Come Out-ul a aparut pe masa. Discul mai indica si Point number-ul noilor veniti.In total vor fi patru zaruri, insa doua sunt folosite numai intr-un singur joc – motivul? Pentru a asigura siguranta si caracterul aleatoriu al jocului. Zarurile sunt aruncate de catre Shooter pe toata durata rundei de pariere, iar acestea strabat intreaga masa, pana ajung in capatul acesteia.

 Zonele de pariere

Toate pariurile sunt marcate pe masa de Craps. Cand plasezi un pariu, tu sau dealerul aseaza discul in pozitie. Spre exemplu, Linia de Pass este acolo unde iti pui pariurile de Pass Line pentru roll-ul de Come Out, iar zona de Come este acolo unde plasezi pariurile de Come.Sectiunea de Any 7 este acolo unde pariezi ca va iesi urmatorul 7. In mod similar, si numerele de pe sectiuni sunt folosite pentru pariuri de Single Roll. Daca doresti sa pariezi pe urmatoarea aruncare de zaruri ca va fi un 8, atunci acolo iti vei pune si jetoanele.Zona numita Any Craps se refera la a a paria pe un numar de Craps (2, 3 sau 12). Acestea sunt castigatoarea pentru pariurile Don’t Pass, si pierzatoare pentru pariurile Pass Line.

Masa si zarul de craps

Jocul de Craps se joaca pe o masa dreptunghiulara, cu pereti josi de jur imprejur. Se joaca cu un set de doua zaruri cu 6 fete. Zarurile sunt facute din celuloza, sau dintr-un alt plastic similar. Fiecare fata a zarului are mai multe puncte care insumate dau o valoarea intre 1 si 6. Combinatia celor 6 puncte, plus numarul zarului din joc determina probabilitatea matematica de a iesi un anumit numar. Punctele combinate de pe parti opuse insumeaza numarul 7. Exemplu: sase si unu, cinci si doi, trei si patru.

Cum se joaca

Aruncatorul de zaruri, care sta la unul dintre capetele mesei, incepe fiecare joc plasand un pariu. Isi semnalizeaza pariul asezand bani sau jetoane pe zona aferenta de pe masa inainte sa arunce zarurile. Ceilalti jucatori pot sa parieze pe Aruncator, impotriva acestuia, sau sa faca pariuri separate.Odata ce toate pariurile au fost facute, Aruncatorul ia zarurile intr-o mana si le arunca pe toata lungimea mesei, dintr-un capat in celalalt. Trebuie sa arunce suficient de tare incat ambele zaruri sa atinga peretele opus al mesei si sa ricoseze pe masa.In secunda in care zarurile cad pe o anumita zona, dealerul anunta numarul aruncat. Acel numar este suma combinata dintre punctele de pe suprafata zarului, si toate pariurile castigatoare sunt platite.Acele puncte de pe zar determina daca Aruncatorul castiga, pierde, continua sa arunce sau pierde posesia zarurilor in favoarea unui alt Aruncator. Daca castiga, poate continua sa parieze si sa arunce, sau poate decide sa renunte si sa dea mai departe zarurile. Oricum ar fi, fiecare jucator va avea sansa de a fi Aruncator.Urmareste-ne in continuare, pentru ca ne propunem sa iti explicam terminologia si sa iti vorbim despre strategiile pe care le poti adopta ca sa castigi! Mult succes!

Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by