Cazinouri din Romania: Bonusuri, Reclamatii, Recenzii - CAZINOZ.ro

Loto 6 din 49 – tot ce trebuie sa stii despre cel mai popular joc de noroc din Romania

Loteria este un joc de noroc ce se bazeaza pe extragerea de bilete in vederea castigarii de premii in bani si nu numai. Un loc special il ocupa aici jocul de loto 6 din 49. Fiecare dintre noi a incercat macar din curiozitate acest joc care a devenit legendar prin natura premiilor oferite. Daca esti incepator, acum nu trebuie sa te mai intrebi cum se joaca 6 din 49, pentru ca echipa Cazinoz iti va deslusi toate secretele pe care trebuie sa le stii, in randurile de mai jos.

loto 6:49Sursa foto: observator.tv

 

 

Ce este jocul de loto 6 din 49?

Loto 6 din 49 este  de departe  cel mai indragit si practicat joc de noroc din tara noastra. Accesul este garantat cetatenilor din toate categoriile sociale care au varsta legala de majorat si care doresc sa isi incerce norocul jucandu-l.

Jocul in sine este unul destul de simplu si presupune extragerea a sase numere castigatoare dintr-o urna in care se gasesc 49. Tehnologia a patruns si in modul in care se desfasoara extragerea, cele 49 de numere fiind inscriptionate pe bile, care sunt  apoi  extrase cu ajutorul unei turbosuflante moderne.

 

 

 

Cum extragerile de 6 din 49 au loc de doua ori pe saptamana, in ziua de joi si in cea de duminica, o prevedere din regulamentul 6 din 49 presupune formarea unei comisii care sa constate respectarea procedurii de extragere a bilelor din suflanta. Comisia este una mixta, formata din reprezentanti ai Ministerului Finantelor, Internelor, Tineretului si Sportului, Protectia Consumatorilor, Metrologie Legala  cat si din angajati ai Loteriei.

 

 

Cine se ocupa de jocul de noroc loto 6 din 49 ?

Sursa foto: psnews.ro

Cu o istorie veche in domeniu, Romania este inregistrata ca organizatoare de loterie inca din anul 1906. Chiar Regele Carol I a incurajat aceasta initiativa.

In prezent, jocul de loto 6 din 49 este organizat pe tot teritoriul tarii noastre de Compania Nationala Loteria Romana. Societatea este detinuta de statul roman  care are monopol atat asupra organizarii jocurilor de tip loto, cat si a celor de tip cazino, de bingo  dar si a celor de sloturi.

 

 

Cum se joaca 6 din 49?

Regulamentul 6 din 49 prevede ca, odata ce ai ales sase numere din 49, sa le bifezi in biletul care ti se pune la dispozitie in agentia loto. Trebuie sa inmanezi biletul operatorului loto, care il va introduce intr-un terminal electronic ce va imprima numerele selectate pe un bilet  care va avea in plus un cod unic de identificare.

Un bilet de loto ofera mai multe variante de joc, in functie de posibilitatile financiare ale fiecaruia, dupa cum urmeaza:

 • Variante simple, care dau posibilitatea de a alege 6 numere din 49 si de a le bifa in unul dintre cele 3 campuri. Ti se permite, astfel, sa joci maxim un numar de 3 variante simple per bilet.
 • Variante combinate, care inseamna, de fapt, mai multe variante simple care se combina intre ele. Si aici ai posibilitatea de a juca maxim 3 astfel de variante.
 • Variante combinate compuse, care nu sunt altceva decat combinarea a 2 sau 3 variante combinate simple. Ele se pot juca in toate campurile biletului, in functie de numerele jucate.
 • Combinatia Cap de Pod, care da posibilitatea jucarii a minim 4 numere, care este in acelasi timp o varianta costisitoare a celor combinate.
 • Scheme reduse, unde se pot juca 9, 10, 11, 12 si 16 numere din cele 49 existente, pe un bilet de loto putandu-se juca un maxim de 3 astfel de variante.

 

Ce regulament la 6 din 49 trebuie sa respecti?

Pentru a sti cum se joaca loto 6 din 49, trebuie  mai intai de toate  sa cunosti regulile de joc. In acest sens, trebuie sa ai varsta de 18 ani impliniti. Doar indeplinind aceasta conditie poti juca atat variante simple  cat si combinate sau scheme reduse.

Completarea biletului de joc se face de catre participant. Se poate folosi  in acest scop  cerneala sau pasta de pix albastra sau neagra. Se poate apela si la tastarea pe touchscreen a numerelor alese, operatiune care se va aplica doar de operatorul loteriei.

Dupa ce biletul de joc este tiparit, participantul are obligatia de a-l verifica. In acest scop, trebuie urmarita conformitatea dintre numerele alese si cele tiparite, optiunile completate manual de operator si tiparirea exacta a datei de joc si a codului de bare.

Toata raspunderea acestor pasi mentionati in regulamentul 6 din 49 revine 100% jucatorului. Prin urmare, trebuie sa le acorzi o maxima atentie, intrucat toate reclamatiile ulterioare nu vor fi luate in considerare.

 

 

 

Care sunt cele mai extrase numere la loto 6 din 49?

Se observa cu usurinta ca exista anumite numere care apar foarte des la extrageri, in timp ce altele au un  numar de aparitii mic. Numarul 40 si 31 sunt, de exemplu, cele rar intalnite, in timp ce numerele 13 si 36 isi impart suprematia in topul de aparitii dese la loto 6 din 49.

In afara de numere, statistica evidentiaza faptul ca numerele extrase nu apar singure, ci insotite de inca alte doua. Tripletele astfel constituite, a caror aparitie este cel mai des intalnita la acest joc, sunt cele formate din 6, 9, 36; 18, 21, 45 si 2, 28, 42.

Nu strica sa consulti pagina oficiala a Loteriei Romane, care pune la dispozitie o astfel de statistica, sau a altor site-uri sau publicatii de profil, care promoveaza regulamentul loto 6 din 49.

 

 

Ce categorii de castig exista la loto 6 din 49 ?

Asa cum stii, conform regulament 6 din 49, o varianta simpla de 6 numere are o sansa la 13,9 milioane pentru a fi extrasa. Aceasta sansa de castig se bazeaza pe formula matematica de combinatii de 49 luate cate 6, care dau acest numar.

In acest sens avem, urmatoarele categorii de castig:

 1. Castig categoria I, adica obtinerea unei variante care sa cuprinda toate cele 6 numere extrase
 2. Castig categoria II, care presupune existenta pe biletul de joc a 5 numere din cele extrase, sansa de a prinde aceste numere fiind de una la 54.000
 3. Castig categoria III, trebuie sa ai pe bilet 4 din cele 6 numere extrase. Sansa este de una la 1000
 4. Castig de categoria IV, care necesita 3 din cele 6 numere extrase si care este premiata cu un premiu fix in bani

In functie de tipul de variante jucate, in afara de cea obtinuta la categoria I, poti beneficia de mai multe variante castigatoare la celelalte categorii de castiguri.

 

 

Cele mai mari castiguri ale jocului loto 6 din 49

De-a lungul timpului, Loteria a intrat in istorie prin marimea premiilor acordate in bani. Jocul loto 6 din 49 este primul in acest clasament, care a oferit, de altfel, si cel mai mare premiu in bani din Romania. Oferim in randurile de mai jos un top 5 astfel de premii, obtinute la categoria I :

49 MILIOANE lei a fost premiul acordat in data de 14.07.2013, adjudecat de catre un jucator din Galati, care a castigat, la vremea respectiva, echivalentul a 11 MILIOANE euro. Biletul a costat doar 17 lei.

27 ianuarie 2018 este data la care un bucurestean, de aceasta data, a castigat nu mai putin de 47 MILIOANE lei, adica circa 12,4 MILIOANE euro

Anul 2009 a fost anul care a imbogatit 2 romani cu sume uriase. Primul a castigat, in 07.06.2009, 46 MILIOANE lei, in timp ce al doilea castiga chiar inainte de Craciun suma de 40 MILIOANE lei

In 27.01.2008 se inregistreaza un castig considerabil pentru acea perioada, care se ridica la impresionanta suma de 46,7 MILIOANE lei

2019 a fost si el un an generos in castiguri loto 6 din 49, doua asemenea castiguri atragand atentia: primul, cu o valoare de 22 MILIOANE lei, in 12.05.2019, in timp ce al doilea a oferit nu mai putin de 23 MILIOANE lei in data 12 decembrie.

Poti consulta toate aceste impunatoare castiguri consultand site-ul Loteriei Romane.

 

 

 

Cum a evoluat in Romania jocul de loto 6 din 49?

Prima initiativa luata in tara noastra a avut loc in anul 1793, cand un austriac obtine aprobarea autoritatilor vremii sa organizeze prima loterie din istoria Romaniei. Ulterior, in anul 1906, se infiinteaza Loteria de Stat, prin Legea pentru Constituirea unui Fond de Asistenta Sanitara a satenilor, pe care regele Carol I o promulga in data de 29 mai, acelasi an.

Legea suporta modificari de-a lungul timpului, astfel incat Compania Nationala Loteria Romana va fi detinuta de stat, care detine, astfel, si monopolul privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc.

Prin urmare, singura companie care organizeaza jocul loto 6 din 49 este aceasta companie de stat. Reprezentata la nivel national, biletele la acest indragit joc de noroc se pot juca la una din multiplele agentii existente in fiecare oras al tarii si chiar in comune mai mari din mediul rural.

 

 

Dupa ce ai invatat cum se joaca 6 din 49, ce strategii poti sa aplici?

Este un joc de noroc, asa ca daca te bazezi strict pe noroc, poti avea parte de marele castig. Trebuie, insa, sa cunosti faptul ca ai o sansa din 13 milioane la reusita, asa incat este greu, dar nu imposibil de obtinut.

O strategie pe care tot mai multi jucatori o aplica este aceea de a juca numerele extrase cel mai des. Este o varianta care se bazeaza pe probabilitate matematica si care poate aduce in mod cert castiguri la alte categorii, inclusiv la cea mai vanata, categoria I.

Tripletele sunt combinatiile de 3 numere care apar la o extragere. Exista statistici care le pun in evidenta. Prin urmare, este o metoda buna de a-ti creste sansele de castig.

Poti folosi metoda pe care a pus-o in practica castigatorul premiului de 11 milioane de euro. Ea se bazeaza pe jocul constant a 3 numere, la care se adauga suplimentar inca 3 alese aleatoriu la fiecare extragere in parte.

 

 

Ce alternative de jocuri de loto gasesti online?

Alternativele oferite de casinourile online sunt variate si cuprind o arie mult mai mare de asemenea jocuri. 

Sursa foto: Netbet.ro

 

Kino Grecia, Polonia Multi, Enalotto din Italia, Euro Millions sau Win for Life sunt cateva din loteriile care atrag din ce in ce mai multi pariori. Explicatia este una simpla, poti juca incepand cu un leu, poti paria chiar pe un singur numar si poti face acest lucru de nenumarate ori pe parcursul unei zile. De ce? Pentru ca extragerile se se organizeaza la intervale de 5 minute intre orele 08.00-22.00.

 

 

 

Poti afla, practic, in cateva minute daca numerele pariate sunt castigatoare. In plus, poti paria din caldura casei tale, folosind un echipament de tip calculator, tableta, laptop sau telefon mobil, fara a fi, in acest fel, conditionat de efectuarea unui drum pana la o agentie loto sau de pariuri sportive.

Cum se joaca 6 din 49 am lamurit deja, asa ca a venit timpul sa pui in practica cele aflate din acest articol. Cateva idei din regulamentul loto 6 din 49 de organizare si functionare ti-au fost aduse la cunostinta, astfel incat sa stii ce sanse ai, dar si ce strategii se pot folosi. In final, tot ce iti va mai ramane de facut este doar sa alegi inspirat 6 norocoase, sa te bucuri de castigurile obtinute si sa intri in galeria marilor milionari la loto.

 

 

Cele mai frecvente 4 intrebari puse pentru jocul de loto 6 din 49

 

 1. In afara de loto 6 din 49, se poate juca si altceva pe bilet?

Da, 6 din 49 ofera, suplimentar, inca o sansa de castig prin adaugarea pe acelasi bilet a jocului noroc. Este o combinatie de 7 cifre, pe care terminalul de loto il genereaza aleatoriu la fiecare bilet tiparit si care poate aduce premii importante in bani.

 1. Care este suma minima pe care o pot juca pe un bilet 6 din 49 ?

O varianta simpla costa 5 lei, suma putand creste daca alegi sa joci variante combinate, scheme reduse sau variante combinate compuse.

 1. Ce responsabilitate am cand joc?

Ai obligatia legala (care este trecuta si in regulamentul Loteriei) de a verifica corespondenta numerelor tiparite de terminal cu cele alese de tine, a datei de joc, precum si a codului de bare de pe biletul primit.

 1. Care este sansa sa castig jackpotul jocului 6 din 49 ?

Jackpotul acestui joc loto este, de fapt, categoria I de castig. Ea este data de extragerea a 6 numere pe care trebuie sa le regasesti pe biletul tau de joc. Daca le-ai nimerit pe cele 6 norocoase, atunci poti deveni unul din milionarii pe care acest joc i-a dat de-a lungul timpului. 

 

 

Parerile, comentariile despre articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste LIVE-urile noastre de pe Youtube! Punem la bataie Paysafe-uri de 50 lei pentru cei mai norocosi abonati!

Aboneaza-te Aici & Poti Castiga 50 RON

Aboneaza-te la LIVE pe YouTube & poti castiga 50 RON! >>
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by