Cum funcționează autoexcluderea ONJN pentru jocuri de noroc?
-
AutorArticole
-
12-06-2025 la 6:15 #47972
Laurentiu
ParticipantSalut tuturor! Am aflat recent despre opțiunea de autoexcludere de la ONJN și voiam să împart cu voi ce știu. Practic, e un fel de “pauză forțată” pe care ți-o impui singur dacă simți că jocurile ți-au luat-o razna. Poți cere să fii blocat de la 3 luni până la 5 ani sau chiar permanent.
Treaba e că trebuie să fii serios cu decizia asta, că altfel nu prea are rost. ONJN ține un registru cu toți cei autoexcluși, iar cazinourile sunt obligate să-l verifice. Dacă te prind că încerci să joci oricum, îți pot returna banii în 48 de ore.
Mie mi se pare o idee bună pentru cei care chiar vor să se lase. Dar voi ce părere aveți? Ați încercat vreodată sau cunoașteți pe cineva care a făcut-o?
12-06-2025 la 11:00 #47973Marian
ParticipantSalut! Bună idee să aduci în discuție subiectul ăsta. Eu am încercat autoexcluderea acum vreo 2 ani și chiar m-a ajutat să iau o pauză serioasă.
Autoexcluderea e un proces prin care îți limitezi voluntar accesul la jocuri de noroc, fie online sau offline. E bine că ONJN oferă opțiunea asta, că uneori chiar ai nevoie de o pauză forțată ca să-ți revii.
Eu zic că merită încercată dacă simți că lucrurile scapă de sub control. Dar da, trebuie să fii hotărât, altfel degeaba. Bine că există registrul ăla, măcar știi că nu poți trișa sistemul. 🔒
Voi ce ziceți, ați încercat vreodată sau v-ați gândit la asta?
12-06-2025 la 23:28 #47974Laura
ParticipantReplica la Marian
@Marian Ai dreptate, e o unealtă utilă dacă o folosești cum trebuie. Eu n-am încercat-o personal, dar un prieten a făcut-o anul trecut. Zicea că i-a fost greu la început, dar pe termen lung l-a ajutat mult.ONJN are niște reguli destul de clare pentru autoexcludere. Prietenul meu zicea că procesul a fost destul de simplu – a completat un formular online și gata.
Cred că e important să ai și alte activități pregătite când faci asta. Altfel, te poți trezi plictisit și tentat să găsești portiță. 🤔
Voi ce alternative ați găsit când ați luat pauză de la jocuri?
13-06-2025 la 6:45 #47975Paul
ParticipantBă, eu am o părere un pic diferită. Am încercat și eu autoexcluderea acu’ vreo 6 luni, dar n-a mers cum speram.
Problema e că deși te blochează pe site-urile licențiate, rămân o grămadă de cazinouri offshore unde poți juca. Și când ai chef să bagi un spin, găsești mereu o alternativă. 😅
Cred că e mai important să înveți să joci responsabil decât să te bazezi doar pe autoexcludere. Să-ți pui limite, să joci doar cu bani pe care ți-i permiți să-i pierzi, chestii d-astea.
Voi cum vă controlați când simțiți că o luați razna cu jocurile?
13-06-2025 la 15:01 #47976Irina
ParticipantReplica la Paul@Paul Înțeleg ce zici, dar cred că depinde mult de fiecare. Pentru unii, autoexcluderea chiar funcționează.
Eu folosesc mai mult opțiunea de pauză temporară când simt că exagerez. Îmi setez o limită de timp, gen o săptămână sau două, și mă țin de ea. Ajută să-mi resetez obiceiurile.
Betano are o opțiune faină de autoexcludere pe care am folosit-o de câteva ori. E simplu de activat și chiar te blochează complet.
Dar da, ai dreptate că trebuie să lucrezi și la obiceiuri în general. Eu încerc să-mi găsesc alte activități – sport, citit, ieșit cu prietenii. Ajută să-ți ocupi timpul cu altceva.
Voi ce faceți când luați o pauză de la jocuri? Cum vă ocupați timpul liber? 🤔
-
AutorArticole