Cazinouri din Romania: Bonusuri, Reclamatii, Recenzii - CAZINOZ.ro

Gin Rummy reguli de urmat pentru orice incepator! Citeste-le inainte sa te joci!

Cand vine vorba despre jocuri de carti in 2, un singur nume iti vine in minte, Gin Rummy. Poate pentru ca este un joc ale carui reguli se pot invata in 2 timpi si 3 miscari sau poate pentru ca te aduce mai aproape de cei dragi. Indiferent de motivul care te anima in alegerea jocului de Gin Rummy, poti sa fii ca te vei distra la maxim. 

Sursa foto: britannica.com

 

 

1.Scurta istorie a jocului de Gin Rummy

Este un joc de carti a carui istorie este cunoscuta de multa vreme. Spre deosebire de alte jocuri de carti ale caror origini sunt ingropate in mister, in cazul jocului Gin Rummy lucrurile sunt extreme de clare. Jocul este creatia a doi barbati, tata si fiu, care l-au inventat dorind sa isi asigure o doza de distractie suplimentara. Anul 1909 este anul in care jocul de Gin Rummy apare pe lume, intr-o seara petrecuta de cei doi la un club de renume din New York-ul acelor vremuri. 

Elwood Thomas Baker si fiul sau Charles Graham Baker se delectau cu o seara de sfarsit de saptamana la acest club si pentru ca bauturile lor preferate erau ginul si romul au dat numele acestora jocului pe care tocmai il inventasera. Aveau la indemana un pachet normal de carti de joc si dupa ce si-au impartit cate 10 carti fiecaruia au stabilit si setul de reguli Gin Rummy. 

Nu se stie cu siguranta daca sunt cele gandite de ei sau au suferit modificari de-a lungul timpului. Jocul nu are un boom imediat, ci ii mai trebuie inca 3 decenii pentru a ajunge in voga, fiind propulsat de actorii de prestigiu ai anilor 1940, ajungand in scurt timp extrem de popular gratie acestora pe intreg mapamondul.

 

 

2. Reguli Gin Rummy

Cine este familiarizat cu jocul de remi pe tabla o sa gaseasca rapid similitudini cu acesta. Diferenta majora este aceea ca se foloseste un pachet complet de 52 de carti, unde trebuie sa cunosti valorile tuturor cartilor de joc. Astfel:

  • Cartile de la 10 pana la A, mai putin acesta din urma, sunt creditate in joc cu 10 puncte
  • Cartile de la 2 la 9 au valoarea care este inscrisa pe fiecare dintre ele
  • Asul este cartea inzestrata cu un singur punct

Odata ce cunosti aceste punctaje, desfasurarea jocului ar trebui sa nu iti puna niciun fel de problema, fiind una intuitiva si usor de pus in practica. Cum la masa de joc se aseaza 2 jucatori, unul dintre voi este cel care va face cartile. Este recomandat ca intotdeauna oponentul sa taie cartile, astfel incat sa existe chiar de la inceput o relatie de incredere reciproca. Apoi, debutul jocului se face prin:

  • Impartirea fiecaruia dintre jucatori a cate 10 carti de joc
  • Intoarcerea primei carti din pachetul ramas si pozitionarea ei cu fata in jos pe masa de joc
  • Restul de carti ramase se concretizeaza in gramada din care ulterior cei 2 jucatori vor trage carti
  • De fiecare data cand se trage o carte din teanc, o alta trebuie depusa de jucator cu fata in jos pe masa
  • Formatiile acceptate sunt cele de terta, adica carti cu acelasi rang sau suite, de la 1 pana la K
  • Cartea de A se va folosi intotdeauna numai in combinatia care impune valoarea 1, deci inaintea unei suite care incepe cu ea
  • Numarul de carti minim acceptate atat intr-o suita cat si intr-o terta este de 3

Asa cun lesne se poate observa jocul este simplu, trebuie doar sa formezi combinatiile cerute si sa le arunci pe masa de joc inainte ca adversarul sa faca acest lucru.

 

 

3.Cum se puncteaza la Gin Rummy?

Este clar ca scopul jocului este acela de a te debarasa de combinatiile realizate dar si acela de a realiza un punctaj superior adversarului. Punctajul minim care te face castigator este cel de 100 si pentru aceasta poti inchide jocul prin 2 posibilitati.

  • Gin, adica ai realizat in mana combinatiile cerute de joc si nu mai ai nicio carte moarta, anuntand totodata adversarul ca ai facut Gin. La punctajul deja obtinut, se va adauga si un bonus de 25 de puncte pentru ca ai incheiat jocul in aceasta modalitate
  • Prin etalarea cartilor dispuse in combinatiile de terta si suita impuse, fara ca totalul de carti moarte ramase in mana sa nu totalizeze un punctaj mai mare de 10

Este sigur ca ai inteles ca acest joc este unul simplu care a fost inventat de catre 2 oameni pentru care distractia era cuvantul de ordine. Modul in care poti deprinde regulile, stilul de joc rapid si faptul ca se foloseste numai un pachet de 52 de carti, face din acest joc modalitatea optima de a petrece un timp de calitate in doi.

Parerile, comentariile despre articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alatura-te aici GRATUIT!

Intra in grup si prinde Paysafe-ul!
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by