Cazinouri din Romania: Bonusuri, Reclamatii, Recenzii - CAZINOZ.ro

Faceti cunostinta cu Albärt, mascota EURO 2024

Faceti cunostinta cu Albärt, mascota turneului de fotbal EURO 2024 gazduit de Germania. Ursuletul de plus care este imaginea intrecerii fotbalistice de anul acesta dintre natiunile europene, si-a dobandit numele inclusiv cu ajutorul copiilor scolari de pe intregul continent. Pe langa elevi, la vot au participat si utilizatorii inregistrati pe site-ul UEFA, acestia avand de ales intre variantele de nume Albärt, Bärnardo, Bärnheart, sau Herzi Von Bär. Toate aceste variatii de nume sunt practic un apelativ inedit folosit pentru cuvantul urs in randul germanilor, insa prima varianta a obtinut votul majoritar, reusind sa adune un procent de 32% din partea celor care si-au exprimat preferintele. Afla mai multe detalii citind in continuare mai jos.

Sursa foto: UEFA.com

Albärt este a douasprezecea mascota oficiala din istoria competiei de fotbal EURO

Deja celebra in randul suporterilor, blanoasa figura oficiala de la Euro este la mare cautare pe magazinele online. Interesul pentru acest ursulet se datoreaza foarte mult si campaniilor de promovare de care a avut parte atat mascota, cat si competitia de fotbal. Calatorind prin mai multe tari si vizitand scoli, mascota turneului a fost asociata cu exercitiile fizice, copiii avand ocazia sa dea viata ursuletului cu ajutorul tehnologiei de captare a miscarilor. Prin tehnologia de “motion capture”, scolarii au putut sa animeze ursuletul care reusea sa copieze orice miscare sau gest care i se arata, acesta fiind un mod interactiv si totodata distractiv prin care copiii au luat contact cu lumea fotbalului si ideea de a duce o viata din care sa nu lipseasca educatia fizica.

Istoricul mascotelor de la EURO

Te-ai intrebat vreodata ce nume au avut celelalte mascote de la EURO? Ei bine, Albärt se alatura unui club select de personaje-ambasador, care mai de care cu denumiri specifice tarilor care au gazduit in trecut campionatul de fotbal european. Prima mascota introdusa la campionatul european a fost in Italia 1980, celebrul Pinocchio (personajul din povestea ce poarta acelasi nume) fiind ales pentru a reprezenta imaginea intrecerii sportive din peninsula. 

A doua mascota din istoria Euro primise numele de Péno, fiind imaginea de la campionatul gazduit in 1984 de catre Franta. Interesant este faptul ca aceasta mascota a purtat foarte mult noroc nationalei gazda, pana in momentul de fata tara-hexagon fiind singura natiune care a castigat competitia din pozitia de organizator pe taramurile proprii.

Pe vremea cand tara era divizata pe din doua, Germania de Vest a anului 1988 l-a introdus pe Berni, un iepure-mascota care stia sa dribleze si, evident, sa sara foarte bine. A treia mascota a fost martora la un turneu in care marele Marco Van Basten iesea golgeter cu 5 reusite si reusea sa castige si trofeul alaturi de tara sa, Olanda. 

Mascota cu numarul patru a fost Rabbit, un alt iepure, de data aceasta provenind din Suedia, tara care a gazduit turneul castigat de catre vecinii din Danemarca, turneu la care au existat patru jucatori care au impartit titlul de golgeter (Henrik Larsen, Karl-Heinz Riedle, Dennis Bergkamp, si Tomas Brolin marcand fiecare cate 3 goluri). Castigatorii au invins in finala echipa Germaniei, natiune care intre timp devenise unificata.

Anul 1996 a oferit randul englezilor sa devina organizatorii, acestia introducandu-l pe Goaliath, un leu simpatic pe post de mascota oficiala. A fost anul in care Romania a avut parte de o campanie extrem de slaba, terminand grupa cu 0 puncte si doar un singur gol marcat. 

Nu rata urmatoarele articole pe care urmeaza sa le publicam in perioada campionatului european de fotbal, deoarece iti vom aduce o serie de postari interesante menite sa te tina cat mai aproape de suspansul competitiei unde este prezenta si selectionata noastra de fotbal. Alaturi de cazinoul Betano, sponsorul oficial de la EURO 2024, iti prezentam lista completa cu mascotele de la toate competiile de EURO de pana acum: 

Italia 1980: Pinocchio
Franta 1984: Péno
Germania de Vest 1988: Berni
Suedia 1992: Rabbit
Anglia 1996: Goaliath
Belgia & Olanda 2000: Benelucky
Portugalia 2004: Kinas
Austria & Elvetia 2008: Trix & Flix
Polonia & Ucraina 2012: Slavek & Slavko
Franta 2016: Super Victor
Euro 2020: Skillzy
Germania 2024: Albärt

 

 

Parerile, comentariile despre articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Nu rata oferta de la Favbet
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by