Cazinouri din Romania: Bonusuri, Reclamatii, Recenzii - CAZINOZ.ro

Termenii utilizati la jocul de Ruleta

Fara indoiala, ruleta nu este un joc dificil de jucat. Inainte sa te avanti in acest domeniu insa, este bine sa fii familiarizat cu regulile si cu strategiile. Cum nu poti stapani aceste elemente fara sa cunosti terminologia specifica, acest articol iti prezinta termeni utilizati in ruleta.

Ruleta americana = cea mai des jucata versiune de ruleta in partea centrala, de nord si de sud a Americii. Aceasta versiune de ruleta contine 38 de fante numerotate de la 1 la 36, plus 0 si 00.

Pariul pe masa = pariu plasat oriunde pe numerele situate pe masa.

Roata partinitoare (biased wheel) = roata pe care nu toate numerele au sanse egale de a castiga. Exista multe povesti in jurul acestora, vorbindu-se despre jucatori care au castigat sume importante de bani exploatand tocmai acest tip de rulete si pariind pe numere care au cele mai multe sanse sa iasa castigatoare.

Pariere in bloc = setul de numere de pe una dintre sectiunile rotii ce este considerata un grup in anumite strategii de ruleta.

Pariuri strigate (call bets) = pariuri facute prin strigarea cu voce tare, fara asezarea niciunui jeton pe masa. Multe cazinouri nu permit astfel de pariuri, dar incuviinteaza pariurile anuntate, cand un jucator striga un pariu si apoi il si plaseaza imediat.

Carr = termen francez ce desemneaza pariurile facute pe colt.

Cheval = termen francez ce desemneaza pariurile impartite (split bet).

termeni

Colonne = termen francez ce desemneaza pariurile facute pe coloana, adica pe una dintre cele trei coloane disponibile. Castigi de 3 ori miza plasata.

Crupier = angajatul cazinoului care supervizeaza jocul la masa de ruleta. Acest termen poate desemna de asemenea si dealerul, dar crupier este termenul mai potrivit si totodata mai formal.

Dublu zero = spatiul de pe roata unei rulete marca cu 00 ce poate fi gasit doar la ruleta americana.

Pariul pe duzina = pariu pe unul din cele trei grupuri de numere a cate 12: 1-12, 13-24, 25-26. La fel ca si la pariurile pe coloana, castigi de 3 ori miza plasata.

En plein =  face parte dintr-o serie speciala de termeni utilizati in ruleta; termen francez care desemneaza un pariu straight up.

En Prison =  expresie franceza care inseamna la inchisoare. E o regula care se aplica doar pariurilor cu sume de bani pare. Cand bila cade pe 0, unele cazinouri online va permite jucatorului fie sa isi ia jumatatea de pariu si sa plece, fie sa o lasa la inchisoare pe durata inca unei invartiri. In al doilea caz, daca la a doua invartire iese din nou 0, atunci intregul pariu este pierdut.

Ruleta europeana = aceasta versiune de ruleta este cel mai des intalnita in Europa si in Asia. In aceasta versiune exista un singur 0, lucru ce scade avantajul casei. Mai mult decat atat, regula en prison permite jucatorilor sa isi recupereze jumatate din pariul facut daca bila cade pe 0.

termeni

Pariurile franceze = aceste pariuri acopera anumite sectiune fizice de pe roata de ruleta. Sunt des intalnite in cazinourile europene, in special printre jucatorii mari. Un jucator care face un pariu francez de fapt realizeaza mai multe pariuri o data pentru a acoperi toate numerele de pe toate sectiunile rotii.

Avantajul casei = avantajul matematic  pe care cazinoul il are asupra jucatorului, exprimat ca procentul din fiecare pariu pe care cazinoul se asteapta sa il pastreze in medie pe termen lung. Pe ruleta cu un singur 0, avantajul casei este de 2,70%.

Pariurile interioare = pariuri facute pe partea interioara a mesei de ruleta, unde numerele sunt desenate. Aceste tipuri de pariuri acopera numai numere individuale si grupuri mici de numere.

La Partage = o regula de ruleta asemanatoare cu regula En Prison, numai ca in aceasta situatie jucatorul isi pierde jumatate din pariu si nu are optiunea de a-si lasa pariul la inchisoare. Se aplica pariurilor exterioare, cu sume pare.

Marker = instrumentul folosit de crupier pentru a marca numerele castigatoare. Jucatorii nu pot plasa pariuri noi pana crupierul nu indeparteaza markerul de pe masa.

Mini Ruleta = o versiune a ruletei disponibila la anumite cazinouri online. In acest joc, exista o roata mai mica ce are numai 13 numere. In plus, jocurile de mini rulet returneaza jumatate din pierderi cand o invartire opreste bila pe 0, lucru ce face avantajul casei similar cu avantajul pe care casinoul il are in jocurile obisnuite de ruleta.

Orphenins (Orfanii) = face parte dintr-o serie speciala de termeni utilizati in ruleta; termen auzit in cazinourile europene. Se refera la un pariu pe trei numere specifice de 6, 34 si 17 ce sunt vecini pe roata, deci aflate la distanta mare pe masa.

Pariuri exterioare = pariuri realizate pe partea exterioara a mesei.  Aceste pariuri acopera de regula sectiuni mari ale ruletei.

Buzunare = Aceste zone de pe ruleta pe care mingea se opreste. Fiecare buzunar are un numar unic, de la 1 la 36, 0 sau 00. Jumatate dintre numere sunt negre, iar jumatate sunt rosii.

Six Line = Un pariu ce acopera doua randuri adiacente pe masa ruletei, cuprinzand in total 6 numere.

Split = pariu ce acopera doua numere adiacente pe masa de ruleta, plasand jetoanele la interesectia a doua numere.

Straight up = pariu pe un singur numar, plasand jetonul pe numarul aferent de pe masa.

Street = pariu facut pe un rand de trei numere pe masa ruletei, plasand jetoanele pe marginea randurlui.

Tiers Du Cylindre = face parte dintr-o serie speciala de termeni utilizati in ruleta; expresie franceza auzita in cazinouri europene. Este un pariu pe un grup anume de numere de pe o sectiune a rotii ruletei, numerele fiind vecini pereche pe masa.

Transversale: termen francez desemnand Street bet-ul.

Voisins du Zero =  face parte dintr-o serie speciala de termeni utilizati in ruleta; termen francez din cazinourile eruopene. Este un pariu pe un grup anume de numere pe o sectiune a rotii ruletei din preajma cifrei 0.

Zero = spatiul de pe ruleta marcat cu 0.

Sixainne = termenul francez pentru pariul Six bet.Acesti termeni sunt esentiali pentru ca tu sa stapanesti jocul de ruleta si sa aplici strategiile necesare unui castig cat mai bun! Tine acest mini-dictionar de termeni aproape si fii pregatit atunci cand vei juca data viitoare!

Ghicește Scorul pentru Meciurile Zilei CM 2022!

Castiga 33 RON + 33 ROTIRI >>
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by

Incearca-ti norocul si castiga cu Campionatul Mondial!

Completeaza campurile de mai jos pentru a primi premiul:

Incearca-ti norocul si castiga cu Campionatul Mondial!

Completeaza campurile de mai jos pentru a primi premiul: