Cazinouri din Romania: Bonusuri, Reclamatii, Recenzii - CAZINOZ.ro

Trivia despre ruleta

Stiai ca ruleta mai este numita si Jocul Diavolului?

 

 

Dupa cum se poate intui si din denumire, acest joc are parte de o istorie interesanta, intesata de detalii captivante.  Desi se intuieste ca pariurile exista inca de la inceputul civilizatiei, cea mai veche dovada concreta dateaza de prin 2300 I.Chr. Mai exact, o serie de tablite din acea perioada au fost gasite pe teritoriul Chinei, fapt ce indica un joc ce seamana cu loteria din zilele noastre. Desi pariatul exista de milenii, istoria unora dintre cele mai populare jocuri din lume are o existenta ceva mai scurta, prin comparatie. Prima versiune rudimentara a rotii de ruleta a fost o creatie a lui Blaise Pascal, care a incercat de fapt sa creeze in secolul 17 o masinarie care sa se afle intr-o miscare perpetua. Jocul pe care il cunoastem astazi sub denumirea de ruleta a aparut in Franta anului 1796. Insa mai multe informatii despre aceasta descoperiti mai jos, in Trivia despre ruleta!

Trivia

Stiai ca:

 • In filmul Casablanca roata ruletei este aranjata de Humphrey Bogart astfel incat sa se poata finanta o evadare a unui refugiat in Statele Unite?
 • O roata de ruleta este numerotata de la 1 la 36 in Europa, cu un singur 0?
 • In filmul Run, Lola, Run – Lola isi foloseste ultimele 100 de marci pentru a cumpara un jeton pentru ruleta?
 • Lola pariaza pe 20 si castiga?
 • Lola pariaza din nou si castiga – de data aceasta 129,600 de marci?
 • Roata americana de ruleta este numerotata la fel precum cea europeana, numai ca beneficiaza si de un 00 suplimentar, iar numerele sunt aliniate un pic diferit?
 • Acea fanta extra – cu 00 – a fost adaugata dupa ce jocul a inceput sa devina popular in America?

TriviaCine ar fi crezut ca:

 • Agentul 007 joaca ruleta in Diamonds are Forever?
 • Ruleta europeana are sanse de 2.7%?
 • Bila este invartita in sensul acelor de ceasornic, iar roata in sensul invers, tocmai pentru a prinde o viteza mai mare?
 • Ruleta americana are sanse de 5.26%?
 • Ruletei i se mai spune Regele jocurilor de cazino datorita asocierii sale cu cazinourile din Monte Carlo?
 • Ruleta nu a avut intotdeauna numere? A existat o forma de ruleta ce avea 40 de sectiuni divizate in sectiuni pare si impare. Jocul a fost insa interzis in secolul 18.

Cand vine vorba despre ruleta, nu putem nega faptul ca este jocul etern popular. Din momentul in care primul cazino online a fost deschis si pana la platformele online de astazi, ruleta a fost jucata de milioane de oameni. Daca stam sa ne gandim, este remarcabil ceea ce au reusit sa faca o roata si o bila alba in contextul culturii pop. Din acest motiv, este imperativ sa iti desavarsesti cultura generala cu aceste informatii si – de ce nu? – data viitoare cand te afli intr-una din camerele de chat aferente unui joc de ruleta, sa surprinzi pe toata lumea cu ceea ce stii!

 

 

Alatura-te aici GRATUIT!

Intra in grup si prinde Paysafe-ul!
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by