Cazinouri din Romania: Bonusuri, Reclamatii, Recenzii - CAZINOZ.ro

Poker Blind: Tot ce trebuie sa stii despre aceasta actiune

Desi e un joc de masa care se bazeaza pe noroc, pokerul are anumite reguli si actiuni care se deruleaza pe toata perioada turei de joc. Poker blind este o astfel de actiune. In articolul de astazi vei afla ce este aceasta actiune, ce presupune si ce efecte are asupra jocului.

Sursa foto: en.wikipedia.org

 

Ce este poker blind?

Blind inseamna, in traducere, orb. Este un pariu care se face bazandu-te pe noroc, avand in vedere ca nu vezi cartile pe care le-ai primit. Dealerul imparte cartile, cei doi jucatori din stanga sa avand posibilitatea de a face poker blind. Ambii pot plasa blinduri egale sau pot opta pentru varianta „big”, sau pentru cea „small”. Fiecare runda presupune alti doi jucatori care sa poata face actiunea de poker blind.

 

 

Ce este un small blind in poker?

Este primul bet obligatoriu, intrucat ai in pot jumatate din pariu. Flopul reprezinta cele trei carti de poker pe care dealer-ul le pune pe masa cu fata in sus. Este o actiune care iti lasa banii „la vedere” si ai tendinta sa ii protejezi intr-un fel.

Fiind primul jucator din stanga dealerului, trebuie sa te „abtii” sa dai call din aceasta pozitie pentru ca va fi interpretat ca un semn de slabiciune de ceilalti jucatori. Prin urmare, cea mai buna strategie este sa faci raise atunci cand iti vine randul.

In variantele de poker No Limit sau Pot Limit, jocurile se denumesc in functie de marimea blind-ului. Daca joci Texas Hold’em pe $2/$4, inseamna ca small blind-ul are valoare de 2 dolari pe cand, big blind-ul este de 4 dolari.

 

Ce este big blind?

Big Blind este tot un pariu fortat, care de obicei este dublul small blind-ului. Pozitia in care te gasesti este considerata de jucatorii cu experienta drept cea mai putin favorabila castigarii potului.
Desi pozitia de la masa de joc este un factor important in poker, pre-flopul si faptul ca esti ultimul jucator care actioneaza, iti poate conferii o pozitie buna fata de ceilalti jucatori. Lucrurile insa nu sunt deloc simple, pentru ca actiunea incepe de la stanga celui care a pus big blind-ul – deci a ta. Runda se incheie atunci cand toti pariorii au depus in pot bet-urile, cu exceptia celor care au renuntat, facand fold.

 

 

Dupa aceasta runda, se depun de catre dealer, cu fata in sus, cele trei carti care formeaza flopul si runda continua cu cele trei optiuni pe care le poti face: call, raise sau fold. In runda finala, jucatorii ramasi in joc isi arata cartile determinand castigatorul rundei.
Pokerul este o imbinare armonioasa intre noroc, reguli si strategii de joc. Nu tine decat de tine sa fii jucatorul imbatabil de la masa de joc. Daca esti norocos si aplici strategiile potrivite, exista posibilitatea ca visul tau sa devina realitate.

Parerile, comentariile despre articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alatura-te aici GRATUIT!

Intra in grup si prinde Paysafe-ul!
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by