Cazinouri din Romania: Bonusuri, Reclamatii, Recenzii - CAZINOZ.ro

Full house: combinatia de carti care iti poate aduce potul cel mare la Poker!

Jocul de poker este, poate, cel mai popular joc de masa. Multimea de combinatii care iti stau la dispozitie, fiorul inconfundabil care te „strabate” atunci cand astepti cartea dorita si momentul cand, in sfarsit, „ridici” potul de pe masa, fac ca acest joc sa fie unul extrem de apreciat de gambleri din intreaga lume.
Dar, daca nu te-ai mai jucat pana acum, este normal sa te intrebi ce inseamna full house si cum se aplica in jocul de poker.

Sursa foto: freepick.com

Poker Full House este a treia cea mai puternica combinatie din poker. Dupa chinta royala si variatiile acesteia, careul sau patru carti de acelasi fel, urmeaza combinatia cunoscuta de pariori sub numele generic de „full”. Este, poate, cel mai des intalnit mix in jocul de poker, avand o probabilitate de aparitie mult mai mare decat cele mentionate anterior.

 

 

 

Din ce este formata combinatia poker full house?

Mana poker full house este formata din 3 carti de acelasi rang la care se „lipesc” doua carti de aceeasi valoare. Cel mai bun exemplu il constituie AAAKK, care este cea mai „tare” combinatie si este cunoscuta de catre jucatorii cu experienta sub denumirea „full de asi cu popi in coada”.
Daca nu ai mai jucat poker pana acum, trebuie sa stii ca „full” este alaturarea a doua imbinari din poker, respectiv trei de acelasi fel si o pereche. Sunt „maini” de sine statatoare care pot castiga potul pus in joc, care, mixate, iti asigura 100% castigul banilor pusi in joc.

 

 

Exemple pentru poker full house

Ierarhia poker full house este una destul de simpla si presupune alcatuirea ei cu anumite carti de valoare cat mai mare. Este de dorit sa ai carti bune, astfel incat, daca esti pus in situatia ca un alt jucator sa aiba la randul lui full, diferentierea sa se faca pe baza valorii acestora. Iata unele exemple:

  • A-A-A-K-K este cea mai valoroasa; cei 3 asi pot face full cu perechi de Q-Q, J-J, 10-10, 9-9, 8-8, 7-7, 6-6, 5-5, 4-4, 3-3, 2-2.
  • K-K-K-X-X este urmatoarea ca valoare, unde X-X este A-A, Q-Q, J-J, 10-10, 9-9, etc.
  • Q-Q-Q-X-X, unde XX poate fii A-A, K-K, J-J, 10-10, 9-9, pana la 2-2.
  • J-J-JX-X, A-A, K-K, Q-Q, 10-10, 9-9 si urmatoarele pana la 2-2 sunt XX nostru.
  • Orice alte 3 carti de acelasi fel la care adaugi o pereche.

 

 

 

Care este probabilitatea de a face full house poker?

Norocul este factorul principal care iti poate acorda sansa de a face full la poker. Insa, exista un anumit procent aproximat care garanteaza aceasta mana. Aceasta posibilitate variaza in functie de jocul accesat.

  • Daca esti fan Texas Holde’m, procentul de a face full house de la river este cel mai mare, respectiv de 19.57%. Probabilitatea este crescuta si in cazul in care esti la turn, pentru ca sansele sunt de 12,77%. Cele mai nefavorabile sunt pre-flop si flop, unde procentul e de 0.14% si 0,09%
  • Daca preferi Pot Limit Omaha, atat in turn cat si in river poti atinge full house-ul, cu procente de 13.33% si 20.45. Din nou, rundele de pre-flop si flop nu sunt foarte ajutatoare. Full-ul este greu de atins in aceste cazuri, fapt reprezentat de procentul de 0.14 si 0.65%

Asa cum stii, in varianta Texas Hold’em primiti 2 carti, atat tu cat si ceilalti jucatori. Daca ai in mana o pereche, atunci poti spera ca pe masa sa mai apara inca doua de acelasi fel si sa realizezi un careu. Esti mult mai aproape, insa, sa faci poker full house. Aparitia pe masa a unei carti care sa te duca la trei de acelasi fel iti ofera 30% sanse sa mai prinzi 2 carti de acelasi rang astfel incat sa poti realiza combinatia dorita. Nu ramane decat sa dai dovada de inspiratie, sa obtii full house si sa poti „ridica de pe masa” potul atat de asteptat.

Parerile, comentariile despre articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by