Cazinouri din Romania: Bonusuri, Reclamatii, Recenzii - CAZINOZ.ro

Despre Hearthstone si tot ce trebuie sa stii despre joc

Jocurile Warcraft sunt extrem de populare printre jucatorii de sporturi electronice. Pentru ca este un joc atat de popular, jucatorii profesionisti care se intrec in competitii organizate la nivel mondial, evenimente eSports unde se ruleaza anual miliarde de dolari. 

Inspirat din jocurile Warcraft, Hearthstone este la randul lui un joc popular numai ca de aceasta data este doar un joc de carti digital online. Lansat in martie 2014, Hearthstone se inspira din Warcraft si foloseste aceleasi elemente si personaje din acesta. Este interesant de jucat Hearthstone, desi este in fond doar un joc de carti strategic? Vom detalia acest joc in randurile urmatoare asa ca urmariti-ne cu atentie.

 

Ce este jocul Hearthstone?

Hearthstone este un joc de carti digital care pune in fata la fiecare runda doi jucatori. Nu o fac oricum, fiecare jucator selecteaza un erou din cele 11 clase. Toate clasele sunt unice deci au la randul lor abilitati unice, cunoscute in randul jucatorilor sub numele de Puteri ale Eroului.

Fiecare jucator isi joaca pe rand cartile, scopul final fiind acela de a distruge complet adversarul. Cum fiecare erou are 30 de clase de sanatate, reducerea acestora la 0 nu este atat de usoara pe cat pare la prima vedere. Pentru a face acest lucru, un jucator se va folosi de cele 5 tipuri de carti pe care le are la indemana, minioni, vraji, arme, carti de erou si locatii.

 

 

Aceste carti permit jucatorului sa arunce vraji puternice asupra eroului advers, sa se echipeze cu arme puternice pentru a incerca sa il distruga, sa cheme in ajutor minioni care sa lupte in numele lui dar si sa dispuna de locatii solide pentru abilitati de sustinere sau chiar sa isi schimbe eroul cu o alta carte de erou.

Cartile din joc sunt ordonate dupa raritatea lor, cele mai cautate si puternice fiind cartile Legendare, urmate de de cele de tip Epic, Rare, Common si Basic. Compania Blizzard lanseaza pe piata la fiecare 4 luni carti suplimentare care au ca scop cresterea varietatii in metagame,  jucatorii putand juca gratuit prin sistemul de venituri “freemium” sau contra cost.

Moduri de joc Hearthstone

Modul standard de joc este acela de a selecta un adversar intr-un mod aleatoriu. In modul de joc Standard se folosesc pachete limitate de carti din setul de baza alaturi de cele aparute in ultimii 2 ani. 

Exista si modul de joc Wild care permite ca toate cartile vechi si noi sa fie folosite cu respectarea regulilor de constructie a pachetului de carti, in ambele moduri de joc se intalneste posibilitatea de a juca Casual sa Ranked. 

Casual permite un stil de joc mai relaxat in timp ce Ranked impune un sistem de clasare pe niveluri de performanta.

 

Alte moduri de joc Hearthstone

Modurile de joc nu se termina aici:

  • Modul de joc Arena ii da posibilitatea jucatorului sa isi aleaga un pachet de 30 de carti, carti pe care le foloseste pana cand se castiga sau se pierde un anumit numar de meciuri, moment in care pachetul de carti este retras de la joc.
  • Modul de joc Battlegrounds a fost introdus in 2019 si permite unui numar de 8 jucatori sa concureze in fiecare meci, recrutandu-si servitori in mai multe runde de joc. Jucatorii sunt impartiti aleatoriu in fiecare runda, luptele dintre servitori se desfasoara automat, scopul fiind ca fiecare jucator sa ramana la sfarsitul rundei cu cat mai multi servitori in picioare.
  • Modul de joc Duels este introdus in 2020 si nu este altceva decat o versiune “Dungeon Run” de la Hearthstone. In acest mod jucatorii incep cu cate 15 carti, se lupta cu alti jucatori pana cand pierd sau castiga un anumit numar de meciuri, exact ca si in modul de joc Arena.
  • Modul de joc Mercenaries este introdus in 2021 si se concentreaza pe un mod de lupta care se bazeaza pe mai multe partide. Un jucator isi formeaza o grupa de 6 servitori minioni si finalizeaza diverse misiuni. Prazile castigate in aceste misiuni dau posibilitatea jucatorului de a imbunatati abilitatlie servitorilor existenti sau chiar de a recruta altii noi.
  • Nu in ultimul rand, pe langa aceste moduri de joc multiplayer, se ofera si posibilitatea de a juca solo. Aceste aventuri solo ofera in acest fel noi modalitati de joc si sunt create special pentru a pune la incercare abilitatile si mentalitatea jucatorului.

 

Cum se joaca Hearthstone

La debutul fiecarei runde se arunca in aer o moneda pentru a determina cine este jucatorul care incepe primul jocul. Fiecarui jucator i se arata un numar de 3 carti aleatorii din propriul pachet de carti, carti pe care le poate pastra sau le poate inlocui cu altele. In cazul se doreste inlocuirea acestora, se aleg in acelasi mod aleatoriu 3 carti si cele refuzate se reamesteca in pachetul de carti.

Al doilea jucator primeste in plus o carte speciala care se numeste “Core the Coin”. Ea poate fi folosita in orice moment ca si carte o carte extra “Mana Crystal” pana la sfarsitul rundei de joc. Fiecare jucator in prima runda primeste cate o carte Crystal, dupa fiecare runda jucatorii avand posibilitatea sa castige pana la un maxim de 10 carti speciale.

Inceputul rundei debuteaza cu tragerea unei carti si plasarea acesteia in mana unui jucator, fiecare jucator putand juca oricare dintre cartile sale, lansarea de vraji, chemarea in ajutor a minionilor, echiparea cu arme, cu conditia sa existe suficiente carti Mana care sa permita acest lucru. Fiecare carte jucata consuma din cantitatea de Mana care se gaseste in partea stanga sus a cartii, asa ca se indica urmarirea permanenta a consumului efectuat.

 

 

Se poate folosi Puterea Eroului, caz in care se poate comanda servitorilor sa atace. Orice carti, Puterea Eroului sau servitorii sunt iluminate cu o aura verde stralucitoare astfel incat sa se observe cu usurinta ca sunt active si ca se pot folosi in scopul in care au fost create.

 

Daca nu se cunoaste puterea unei carti jocul da posibilitatea ca stabilirea cursorului mouse-ului pe o carte sa arate descrierea acesteia. In plus, stationarea mouse-ului peste o carte o va evidentia cu rosu adversarului si invers.

 

Cat tine o runda de Heartstone?

Rundele nu tin la infinit, un cronometru care se poate vizualiza de catre jucatori arata timpul care mai ramane pana la sfrsitul acesteia. O tura dureaza 75 de secunde, cand jucatorul ajunge la ultimele 20 de secunde din timpul afectat unei runde jocul va semnala acest lucru prin afisarea unei sigurante care incepe sa arda si care arata iminenta sfarsitului rundei de joc. 

Daca jucatorul astfel atentionat nu ia nici o masura si timpul expira, urmatoarea runda de joc a acestuia se va diminua ca timp.

  • Meciul va continua in aceasta maniera pana la atingerea unuia dintre cele 2 obiective:
  • Unul dintre eroi ajunge la 0 puncte de sanatate, ceea ce inseamna ca oponentul castiga
  • Unul dintre cei 2 jucatori abandoneaza, caz in care inevitabil cel ramas in joc castiga
  • Chiar daca ambii jucatori au eroii cu sanatate 0, nu se considera remiza, ambii vor vedea pe ecran mesajul de Infrangere.

 

Concluzie

Inspirat din sportul electronic Warcraft, jocul de carti Hearthstone este poate mai putin incitant decat jocul mama dar pune serios la treaba intelectul si abilitatile personale ale jucatorilor care aleg sa se confrunte in acest joc. Jucati doar responsabil, recompensa nu va intarzia sa apara!

Parerile, comentariile despre articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alatura-te aici GRATUIT!

Intra in grup si prinde Paysafe-ul!
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by