Cazinouri din Romania: Bonusuri, Reclamatii, Recenzii - CAZINOZ.ro

Istoria eSports, de la inceputuri la amploarea zilelor de astazi

Este imposibil ca din oferta zilnica a oricarui cazino online sa lipseasca evenimentele majore din eSports. Tehnologia a facut posibil ca jocurile video sa ajunga sa fie cunoscute in toate cazinourile online sub denumirea de sporturi electronice. In fond, termenul de eSports face referire directa la jocurile video extrem de competitive la care participa jucatori sau echipe profesioniste. 

Lucrurile nu se fac la intamplare, ca in sporturile reale, unde se organizeaza turnee de anvergura mondiala transmise live, turnee care au parte de un public numeros si care au premii de milioane de dolari. Cum a aparut acest termen in casino si mai ales ca oferta intr-un cazino online vom detalia imediat.

 

 

Originea eSports

Ei bine, vorbim despre jocuri video, deci istoria eSports incepe odata cu aparitia acestora. Si tot istoria ne spune ca desi primul joc video a fost creat in anul 1947 de abia in anii 50 notiunea de joc video avea sa fie cunoscuta la nivel mondial. 

Anul 1958 este un an de referinta in istoria jocurilor video pentru ca atunci a fost lansat pe piata mondiala primul joc de acest gen, Tenis for Two. Era nevoie de doi jucatori asadar acest joc poate sa fie considerat inceputul istoriei sporturilor electronice, cunoscute astazi sub abrevierea de eSports.

Totusi, a mai fost nevoie de inca o decada de timp pentru a asista la cucerirea lumii de catre consolele si jocurile de tip arcade. Se intampla in anul 1972, an in care primul joc de consola a fost conectat la un televizor pentru ca mai tarziu jocurile de tip arcade sa faca posibil practicarea de jocuri video in public si sa se joace jocuri precum Pong. 

Tot istoria ne spune ca primul eveniment de eSports a fost organizat pe data de 19 septembrie 1972 de catre Universitatea din Stanford, ocazie cu care 24 de jucatori si-au aratat abilitatile personale in jocul Space War.

 

Ascensiunea si evolutia eSports

Ascensiunea eSports s-a realizat insa cu adevarat in anul 1980, an in care a fost lansat celebrul si acum Space Invaders, ocazie cu care s-a organizat un turneu care avea sa insemne o adevarata piatra de hotar pentru viitorul evenimentelor de eSports. Turneele eSports incep de acum sa se deruleze cu regularitate si deja competitiile de eSports inregistreaza milioane de jucatori atat din SUA cat si din Japonia cu unele dintre cele mai populare jocuri pentru gameri.  

Ani 90 au venit cu jocuri precum jocurile vechi ca Street Fighter II si Mortal Kombat, tipuri de jocuri in care un jucator isi arata abilitatile in fata unui alt jucator. Se simtea nevoia reglementarii la nivel Mondial a evenimentelor de eSports si primii pasi in aceasta directie sunt facuti in anul 2000 de catre Asociatia de eSports din Coreea. 

Scopul declarat este acela de promova si reglementa in acelasi timp sporturile electronice astfel incat acestea sa devina sporturi oficiale. De abia in anul 2013, jucatorul profesionist Danny Shiphtur Lee a primit o viza de atletism de tip P-1 pentru eSports de la Departamentul de Stat al SUA devenind in acest fel primul jucator profesionist eSports recunoscut ca sportiv. 

 

 

Premiile acordate de turneele eSports

Primul turneu de eSports a fost organizat in anul 1972 de catre Universitatea din Stanford, turneu la care au participat 24 de jucatori. Premiul pus in joc poate parea astazi unul insignifiant, un abonament pentru un an de zile la revista Rolling Stone. De abia in anii 2000, cand PC-urile isi gasesc loc in fiecare gospodarie de pe mapamond, evenimentele din eSports incep cu adevarat sa se dezvolte. 

Odata cu dezvoltarea eSports si aparitia de turnee la scara mondiala, premiile nu mai sunt modice precum abonamente la reviste ci se transforma in castiguri reale in bani. La fel ca in sporturile traditionale jucatorii de eSports sunt astazi adevarate vedete care au reusit si reusesc sa castige din evenimentele de eSports milioane de dolari.

 

Turneul eSports The International

Primul turneu de eSports, numit The International, a avut loc in anul 2011 si oferea un fond de premiere de 1,6 milioane de dolari, ceva de neimaginat pentru un eveniment care promova jocurile electronice. La numai 8 ani distanta, in anul 2019, acelasi turneu oferea premii de 34,3 milioane de dolari pentru ca turneul desfasurat la Bucuresti sa darame toate estimarile, cu premii in valoare de peste 40 de milioane de dolari.

Turneul a avut loc pe Arena Nationala, fara public, datorita restrictiilor impuse de Pandemie. Totusi si in aceste conditii turneul a fost vizionat de peste 80 de milioane de telespectatori din intreaga lume tocmai pentru premiile de peste 40 de milioane de dolari pusi in joc. Cea mai mare parte din acestia au fost castigati de echipa ruseasca Team Spirit impotriva celor de la PSG LGD, primii reusind sa se impuna intr-o finala plina de surprize pana la ultimul meci din cele 5.

Suma castigata de Team Spirit este la acest moment cea mai mare castigata la un eveniment eSports si se ridica la 18 milioane de dolari. Nici echipa invinsa nu a iesit rusinata din turneu, aceasta incasand la randul ei peste 5 milioane de dolari. Pana si locurile 7 si 8 au fost recompensate cu cate 1 milion de dolari iar ocupantii ultimelor locuri (17-18) au fost si ei premiati cu cate 100000 de dolari.

 

 

Care sunt cele mai titrate turnee de eSports de astazi?

Astazi turneele de eSports sunt unele extrem de populare atat pentru jucatorii profesionisti de jocuri electronice cat si pentru fanii acestora. Cum expunerea este una la scara planetara si fondurile alocate sunt unele pe masura. Iata-le pe cele mai imortante si estimarile de fonduri de premiere puse la bataie:

  • The League of Legends Worlds, cu fonduri de premiere care pot ajunge la 2,2 pana la 3 milioane de dolari
  • Seria Campionilor Fortnite, unde se asteapta premii in valoare de 4 milioane de dolari
  • The International, cu turneul anual de Dota 2, care ofera premii estimate la 25-30 de milioane de dolari
  • The Land of Heroes, unde se anunta o suma exploziva ca premiu, de peste 45 de milioane de dolari

 

 

Concluzie

In ultimul deceniu evenimentele de eSports au ajuns de interes mondial, de aceea se justifica si prezenta lor in oferta cazinourilor online. Poate ca nu sunt atat de populare ca si sloturile dar cotele oferite de evenimentele din eSports sunt la fel ca cele din sporturile clasice, deci exista sansa unei reusite financiare pentru pariorii interesati.

Evenimentele din eSports sunt o prezenta constanta in jocurile de cazino online si in mod cert ca vom avea inca multe surprize de acum incolo in privinta lor, calatoria nu se termina aici si acum ci este dar la inceput! 

Parerile, comentariile despre articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alatura-te aici GRATUIT!

Intra in grup si prinde Paysafe-ul!
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by