Cazinouri din Romania: Bonusuri, Reclamatii, Recenzii - CAZINOZ.ro

Matematica in poker: Cum ma ajuta calculele sa castig?

Asa cum desigur stii, pokerul este un joc de carti care, pe langa noroc, are si o componenta de strategie. Sa aplici matematica in poker nu mai este un mister, aceasta fiind considerata un sistem care mareste sansele de castig ale pariorului. Daca ai avut curiozitatea sa urmaresti un turneu de poker televizat, atunci ai observat ca jocul se castiga chiar si daca ai carti mai putin valoroase in comparatie cu adversarii. Expresii de genul ”poker face” sau „cacealma” isi gasesc aplicarea in acest joc si aduc deseori un castig nesperat norocosilor.

Sursa foto: 888poker.com

Jucatorii buni folosesc matematica in poker

Pentru ca jocul de poker este unul larg raspandit in lume, e evident ca de-a lungul timpului a dat nastere la o multime de teorii, dar si de carti scrise cu aceasta tematica. Din acest peisaj nu putea lipsi cartea ”Matematica in poker” care este dedicata in intregime influentei pe care stiinta matematica o aduce acestui joc. Autorul, Bill Chen, explica implicarea matematicii in poker, punand la dispozitie toate instrumentele necesare care sa te ajute sa castigi in mod repetat la acest joc. Cei mai buni jucatori de poker folosesc aceasta stiinta constant atunci cand castiga potul sau cand folosesc optiunea ”fold”.

 

 

 

      Sursa foto: goodreads.com

 

Cum poate influenta matematica in poker rezultatele finale ale jocului?

Este adevarat ca, de multe ori, norocul este cel care decide castigatorul la poker, insa el nu te poate insoti la nesfarsit. Aici intervine matematica pe care trebuie neaparat sa o implici in joc, astfel incat sa iti maximizezi sansele de a ajunge la victorie. De aceea ai nevoie sa cunosti urmatoarele:

 

 

  • Pot-Sansa
    Sa presupunem ca la masa de joc, pe langa potul initial, adversarul pluseaza, cerand o suma oarecare. Intrebarea care se pune este daca mergi mai departe sau nu, daca cartile pe care le ai te pot face castigatorul rundei sau nu. Intuitia joaca un rol important aici, insa in realitate, nu trebuie decat sa ai carti bune ca sa castigi.

    • Daca pe masa se afla un pot de 10000 de lei si adversarul pluseaza cu 1 leu, ce faci? Mergi mai departe sau renunti, stiind ca pana acum ai avut doar 20% maini bune? Adevarata intrebare este cat de des trebuie sa castigam? Putem aplica urmatoarea formula:
      procentul din pot pariat = de cate ori cartile permit sa faci „call” (sansa).
  • Procentaj sau raport?
    In general, jucatorii dedicati pokerului prefera sa isi insuseasca varianta pot-sansa ca pe un raport. Este forma deprinsa de-a lungul timpului ca un eveniment sportiv (de pilda sa fie cotat cu 3:1), adica sansa de castig este de trei la unu. Cu alte cuvinte, pariezi 100 de lei si poti castiga 300. In mod evident, folosirea procentului este apanajul vechii garzi de jucatori de poker, insa trebuie sa retii ca indiferent de faptul ca agreezi varianta raportului in detrimentul procentajului, sau vice-versa, sansa valoreaza la fel de mult in ambele cazuri.

Cand se foloseste matematica in poker?

Putem spune, cu siguranta, ca matematica in poker se foloseste constant, pentru ca esti obligat sa iti calculezi sansele de castig la fiecare mana si sa iti pui in evidenta abilitatile de a „citi” cartile adversarului pentru a mari sau micsora sansele de castig.

 

 

Exemplele de mai jos sunt edificatoare asupra implicarii matematicii in jocul de poker:
Daca rivalul face un pariu, esti in situatia sa decizi daca „mergi” mai departe si mai ceri o carte pentru a realiza combinatia castigatoare sau „te arunci”, lasand potul la indemana rivalului. In aceasta situatie, un jucator bun va aplica matematica in poker si va lua cea mai buna decizie, pe cand cel fara experienta va oscila intre cele doua decizii.

O alta situatie care „cere” matematica, este aceea de „carte asteptata”. Daca oponentul face un „raise” tu cum ar trebui sa procedezi, mergi mai departe sau renunti? Nestiind ce mana are adversarul, matematica te va ajuta si vei putea lua cea mai buna decizie. Sa presupunem ca oponentul a blufat la 3 maini bune, deci, inseamna ca ai o sansa de 1:4 sa ai o mana mai buna ca a acestuia. In concluzie, la fiecare 3 maini pierdute o sa castigi una (3 la 1).

Sursa foto: pokertube.com

Top 3 intrebari si raspunsuri despre matematica in poker

Trebuie sa invat matematica pentru a putea castiga bani la poker?
Nu trebuie sa faci acest lucru, insa esti la mana norocului. Poti doar sa speri ca intuitia nu te tradeaza si, impreuna cu zeita Fortuna, sa fii de fiecare data castigator; pe cand folosirea matematicii te poate ajuta sa detii controlul mai mult. Nu iti limita potentialul si include matematica in jocul de poker pentru rezultate mai bune.

De ce este matematica importanta?
Pokerul este un joc de carti, prin urmare, se pliaza perfect pentru aplicarea de strategii. Si ce strategie de joc mai buna exista, decat sa aplici matematica in acest joc? Teoria probabilitatilor si sansele pe care le ai determina castigarea potului pus pe masa. Nu te poti baza pe „feeling” cand pariezi bani multi, ci doar pe marimea sansei de castig pe care o poti calcula.

Este matematica in poker dificila?
Daca nu ti-a placut matematica in scoala, cu siguranta ca nu o vei agrea nici acum, insa lucrurile nu stau chiar asa de rau cum crezi. Pana la urma, obiectivul principal este sa te distrezi si sa castigi bani buni la acest joc, asa ca putin efort in a aplica cateva gaselnite din matematica nu pot dauna. Daca crezi ca ai un intelect superior adversarului, atunci includerea matematicii in poker nu va face decat sa sporeasca sansele de castig in fata acestuia.

 

 

Pana la urma, orice metoda suplimentara care te poate ajuta sa castigi bani este binevenita. Fie ca iti calculezi sansele de reusita sau de esec, fie ca aplici teoria probabilitatilor la un nivel care se potriveste jocurilor de noroc, de fiecare data o sa poti lua o decizie in cunostinta de cauza, fara a lasa hazardul sa fie unicul factor determinant in castigarea pariului. Nu ramane decat sa folosesti corect matematica in poker si sa te bucuri de castigurile obtinute!

Parerile, comentariile despre articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alatura-te aici GRATUIT!

Intra in grup si prinde Paysafe-ul!
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by