Cazinouri din Romania: Bonusuri, Reclamatii, Recenzii - CAZINOZ.ro

Popa Prostu’ – unul dintre cele mai interesante si atractive jocuri de carti 

Desi traim intr-o era extrem de tehnologizata, iar aceasta ofera nenumarate oportunitati in ceea ce priveste petrecerea timpului liber, cu siguranta, fiecare dintre noi a experimentat, cel putin de-a lungul copilariei si diverse jocuri de carti. Chiar daca acestea nu par astazi la fel de interactive precum jocurile video moderne, ele pot, totusi, constitui un mijloc util de socializare si destindere. Printre cele mai interesante, amuzante si, totodata, facile jocuri de carti se numara si “Popa prostu’”.

Popa prostu

 

 

Cum se joaca Popa Prostu’?

Popa Prostu’ este un joc de carti simplu, amuzant, care poate fi jucat atat de copii, cat si de catre persoanele adulte. 

Scopul jocului este acela de a aduna cat mai repede cu putinta patru carti cu acelasi numar. In momentul in care unul dintre participanti a reusit acest lucru, el va trebui sa lase cartile pe masa, jucatorul in posesia caruia se va afla “popa” urmand a fi considerat “popa prostu’”. Totodata, acesta va primi o pedeapsa din partea celui care a castigat jocul.

 

 

 

Jocul presupune existenta a cel putin doi participanti, iar impartirea cartilor se va face in functie de numarul acestora, pe perechi, ele urmand a fi distribuite in numar egal tuturor jucatorilor. De asemenea, se va adauga o carte suplimentara, ea reprezentand elementul distinct, denumit “popa prostu’”.

 

 

Principalele reguli utilizate in jocul de carti “Popa prostu’’’

 

  • In functie de numarul de jucatori, din setul cartilor de joc vor fi scoase unele perechi. Spre exemplu, daca participa patru jucatori, atunci vor fi eliminati doiarii, septarii, nouarii si zecarii.
  • Se alege si un “popa” (nu este neaparat necesar sa fie cartea “popa”, ci o carte desemnata sa joace rolul de “popa prostu’”). 
  • Se trece la amestecarea si impartirea cartilor (cate patru pentru fiecare participant la jocul de carti). 
  • Cel care va avea in mana cinci carti, dupa impartirea acestora, are obligatia de a lasa jos una dintre ele, cu fata in jos.
  • Cartea va fi luata de urmatorul jucator, care va lasa, la randul sau, o alta carte. 
  • Jocul de carti va continua in aceasta maniera pana in clipa cand una dintre persoanele implicate va reusi sa adune toate cele patru carti care alcatuiesc o pereche
  • In acel moment, jucatorul care are in mana cartea desemnata initial ca fiind “popa”, va fi “Popa Prostu’”, urmand sa primeasca o pedeapsa din partea castigatorului. De aici, putem trage concluzia ca “Popa Prostu’” este un joc de carti unde conteaza doar cine castiga (jucatorul care aduna primul toate cele patru carti), dar mai ales cel care va fi surprins cu “popa” in mana la finalul rundei.

 

 

 

Trucuri si sfaturi in jocul de Popa Prostu’ (cum sa iti cresti sansele de castig)

  • Unul dintre avantajele jocului il constituie faptul ca poate fi jucat chiar si de catre copiii mici, cu varste de 4 sau 5 ani, cu conditia sa inteleaga ca va trebui sa adune toate cele patru carti identice (optari, dame etc);
  • Este foarte important ca jucatorii sa puna cartile pe masa cu fata in jos, astfel, fiind mentinut suspansul;
  • Pentru a fi evitata situatia in care unul dintre participanti a reusit sa adune o pereche completa de carti, iar cartea desemnata ca fiind “popa prostu’” se afla pe masa de joc, circumstanta care poate genera tensiuni, este preferabil ca jucatorii sa stabileasca inca de la inceput in ce mod va fi solutionata aceasta ipoteza de joc, mai precis, carui jucator ii va fi atribuit “popa”, celui care a lasat cartea ori celui care nu a apucat sa o ridice.
  • Daca este posibil, se recomanda, mai ales in cazul in care la joc participa si copii, alegerea unor perechi de carti cat mai sugestive, pentru a fi inlaturate eventualele confuzii create de culoare, figuri inscriptionate sau cifre.

 

Partea cea mai distractiva a jocului de carti “Popa Prostu’” o constituie, cu siguranta, cea in care sunt implicate pedepsele. In functie de persoanele implicate in joc, aceste mici pedepse pot constitui ingredientul unei seri reusite alaturi de prieteni sau un mijloc de stimulare a imaginatiei celor mici. In concluzie, puteti da frau liber imaginatiei, iar zambetele si voia buna nu se vor lasa asteptate.

 

 

Parerile, comentariile despre articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alatura-te aici GRATUIT!

Intra in grup si prinde Paysafe-ul!
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by