Cazinouri din Romania: Bonusuri, Reclamatii, Recenzii - CAZINOZ.ro

Cand si cum sa faci check la poker

Pokerul este, poate, cel mai iubit joc de carti. Intalnit intr-o diversa varietate, pokerul este un joc de masa care nu lipseste din oferta casinourilor online. Fie ca il intalnesti in forma clasica consacrata, fie ca il joci in varianta Texas Hold’em sau Omaha Poker, este un joc care presupune respectarea unor reguli si totodata aplicarea unor actiuni tipice. Una dintre acestea o reprezinta actiunea de check poker despre care vei afla mai multe in cele de mai jos.

Sursa foto: pokernews.com

 

Ce inseamna “check” in poker?

In traducere, actiunea de check inseamna „a verifica”, insa in poker are cu totul alta semnificatie, respectiv faptul ca actiunea trece, se desfasoara si se initiaza de catre jucatorul din stanga ta, fara sa fii obligat sa faci vreun tip de pariu. Deci, este vorba de o „trecere” sau de un pariu nul.

 

 

A face check este o actiune posibila numai daca in cadrul rundei de poker nu s-a facut un pariu. Daca din stanga noastra „vine” un pariu, atunci optiunea pe care o ai este una din urmatoaele: sa faci call, raise sau fold, adica sa „mergi” la pariu, sa „plusezi” fata de pariul cerut, sau pur si simplu sa renunti la mana pe care o ai, pierzand in acest mod banii pe care i-ai investit in pot.

In toate aceste trei cazuri, optiunea de check este interzisa sau nu se poate aplica, pentru ca in mod clar un jucator de poker trebuie sa-si „potriveasca” pariul in concordanta cu desfasurarea jocului. Sa faci check la poker este, astfel, posibil numai daca nimeni nu a facut nici un pariu.

Ce este check raise in jocul de poker?

Daca un jucator face check la poker, evita in acest mod sa deschida runda de joc prin plasarea unui pariu. Cum desfasurarea jocului de poker respecta sensul acelor de ceas, un pariu plasat din stanga ta te obliga la una din cele trei actiuni cunoscute: call, raise, fold.
Daca cel din stanga plaseaza un pariu de tip raise, asta inseamna ca deschide jocul, ca pune pe masa de joc o suma care mareste potul existent. In acest caz, prin actiunea de call pe care o faci, depui la randul tau aceeasi suma de bani „aruncata” in joc de cel care a initiat actiunea de raise.
Cand se initiaza actiunea de check, inseamna ca un alt jucator va deschide runda. Daca acest lucru se intampla, atunci actiunea de check-raise se poate face atunci cand iti vine randul si inseamna ca poti sa „plusezi”.

 

Cand trebuie sa aplic check raise in poker?

Aceasta actiune este extrem de utila atunci cand ai o mana puternica – spre exemplu, cu doi asi. In acest caz sa faci „check raise” te pune intr-o situatie avantajoasa, sugerand ca mana pe care o ai este foarte puternica.
Check raise nu are, insa, nici un fel de efect daca toti jucatorii fac check. In acest caz, pariul este nul, toata mana in acest caz este socotita „free” pentru ca nu se plaseaza pariul. De aceea, este mult mai bine sa plasezi un pariu in speranta ca macar un jucator din cei aflati la masa de joc va „marsa” dand call.

 

Desi bazat pe noroc, pokerul este un joc de carti care aduce in prim plan si aplicarea de strategii. Una dintre acestea o reprezinta „check”. Este pe alocuri o actiune care reduce din frumusetea jocului de poker, pentru ca duce la o inghetare a jocului, mana in care se da check de catre toti pariorii de la masa de joc fiind una nula. Ramane, insa, o optiune care nu poate decat sa te ajute sa capeti experienta de care ai nevoie pentru a fi un jucator profesionist.

Parerile, comentariile despre articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alatura-te aici GRATUIT!

Intra in grup si prinde Paysafe-ul!
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by